DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 23-08-2022 14:10

MATEMATİK…

Doğanın içindeki ip uçlarını bulmanın da bir nevi matematik olduğu gerçeğini çoğu kişiler iyi bilmektedir. Sayılar, uzay, yapılar, kavramlar, sonlu hesaplamalar, ünlü teoristler, hipotezler… hepsinde matematik içeren fiiller bulunmaktadır.

Kimi insan kendini hesap uzmanı, kimi insan ekonomist, kimi çok bilgili mühendis, kimi ise elde ettiği bütün maddi kazanımları her geçen gün artırarak matematik ile ekonomide daha çok büyüme gerçeğine sahip olduğunun gururunu yaşamaktadır.

Dünyanın en zengin 500 insanının servetine 1.8 trilyon dolar kattığı gerçeği ile bakarsak; bu ve bunlara yakın zenginlikte olan insanların, kendilerini bir deha olarak görmeleri gafletini iyi okumak lazım.

İnsan hayatının normal koşullarda yetmişli yaşlarda duraksadığını, seksenli yaşlardan sonra tökezlediğini ve emaneti sahibine teslim edeceği günleri her an beklediğini düşündüğümüzde; bu kadar büyük paraları ile imkan ve fırsatların ellerinde sınırsız denilecek kadar fazla olan bazı insanların matematik kavramının özünü anlayamadıklarını gözlemliyoruz..

Sokağımızda, mahallemizde, ilçemizde, ilimizde, Türkiye’mizde, Dünyamızda üst düzeyde ekonomik varlığı olanların hırsla sarıldıkları değerlerin anlaşılmaz ölçekteki boyutu ise Dünyanın yaşanabilir olması noktasındaki gelişimine dinamit koymakla eş değerdedir.

Aklı selim düşünen insanların matematik kavramında madde; kendisine, çocuklarına ve hatta torunlarına yaşam için yetecek kadar olmalıdır. 

Dünyanın huzurla yaşaması için kollektif akılla Dünyanın en güvenilir bankasını bireyler kendi içerisinde, devletler kurumsal ölçekte, liderler ise DÜNYA ölçeğinde kurmalıdır. Adı ise EBEDİYET BANKASI olmalıdır.

Bu bankanın gelirleri barınma, giyinme, ısınma, yeme, içme, eğitim, sağlık, toplumsal kalkınma, çevre,  doğa, doğadaki canlıların ihtiyaçları için Dünyanın her bir köşesindeki insanların yaşam zorluklarının kaldırılması için kullanılmalıdır.

İşte hesabını bu minvalde tasarrufa yönlendirenler için kaçınılmaz gerçek karşısında çıkacaktır, “kişiye mezarında amelinden başka arkadaşı kalmayacaktır” gerçeğini EBEDİYETTE yaşayacaktır.

Belki de böyle bir bankanın kurulması evrensel değerlere sadakatle bağlı Dünya liderlerinin güçlü devletlerin başında olmasıyla gerçekleşecektir.

Matematik konusunda gerçek anlamda akıllı olan insanlar kendilerine, çocuklarına, torunlarına bile yetecek meşru kazanımlarından artan tasarruflarını Ebediyet Bankasına yatırırlar. 

Hele ki meşru olmayan yollardan kazandıklarını çocuklarına, torunlarına bırakarak ebediyete gidenler matematikte en başarısız olanlardır. Ebedi hayatta hazin sona kendilerini hazırlarlar. Başkaları uğruna biriktirdikleri ile cehennemlerini şeytanın emriyle kendi iradeleriyle hazırlarlar. Bu duruma düşenler çok ama çok zavallıdırlar. Farkına varmak istemez, fark ettirmek isteyenleri de hiç sevmezler. Yaşamı için kazanımlarının yeterli olduğunu düşünüp, insanlık için yararlı işler yapma zahmetine katlananları hiç anlamazlar. Bu zahmetler boşuna çekilmez anlayışına sahip oldukları için, zahmeti Rahmet olarak görenlere inanmazlar. Hatta ellerindeki güç ve imkanlar doğrultusunda çalışmalarına engel olmak için her şeyi yaparlar.

Matematikte hesabın özünü çok iyi bilen,  Devletinin maaşıyla onurlu görev yapan idareciyi, eğitim gönüllülerini, Kahraman Mehmetçiklerini, fedakâr polislerini, sağlık gönüllülerini, gözü tok olan idealist siyasetçilerini yıpratmak için çok gayret ederler. Onların matematik ilmi evrensel değerlerin ateşinden uzak duracak mesafeyi ölçer, kevser ırmaklarının aktığı tarafa meyil eder. 

Yüce Rabbimiz Ebediyet Bankasını kurma noktasında hayalleri olan, Milletine mihmandarlık yapan Liderini ,  yol arkadaşlarını içerideki hainlerden, dışarıdaki zalimlerden korusun.  Sayılarını artırsın, insanlığı Yaradanın var ediş sebebine göre yaşatacak gayretlerinde muvaffak eylesin inşallah.

NELER SÖYLENDİ?
@

DİĞER YAZILARI MAKSAD HASIL OLSUN ; GEREKİRSE...? BİR PAKET ZEHİR VERİRMİSİN. ATATÜRK' ÜN SON SÖZÜ. SÖZÜNÜN ESİRİ OLMAK..! YENİ KAVRAM STRATEJİK YALAN.. DUA NİYETİNE ...! DEVLET NEREDE, VATAN SAĞOLSUN. ARKAMDAKİ TABLO...! ATATÜRK' ün ULUSAL HEDEFLERİ..? GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! REİS'İN ROMAN KARDEŞLERİ... GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! GEÇMİŞİNLE DEMLENMEK ... EL GAFÛR - EL CEBBAR NASIL MI? GEÇ KALMADAN VİCDANININ ESİRİ OLMAK... RUHUNU ŞAD ETMEK. DAL MÖKKEM OLANDA. BAŞKAN'IN SİLAH SIZLAMASI! ÜZÜMÜNÜ YE BAĞINI SORMA. MUHAKEME ..! GÖREN GÖZÜM, DUYAN KULAĞIM... GEÇMİŞİNLE DEMLENMEK ... TAYYİP AMCA SENİ ÇOK SEVİYORUZ... EL GAFÛR - EL CEBBAR MUKTEDİR DEĞİL İKTİDARIZ...! Yaradan Beni Seviyor...! MANA'YI ANLAMAK... KÜRESEL DEVRİM ! İLELEBET CUMHURİYET. HELALLİK..! HAYATTA EN PAHALI ŞEY... GERÇEĞE KÖR, SAĞIR, DİLSİZ OLANLAR...! TATLI DİLLE GÜZEL SÖZE DOYULURMU TANIŞ ARKADAŞ DOST GÖNÜL DOSTU..! NEFİS İMTİHANI. DEVLET TERBIYESİ MUKTEDİR DEĞİL İKTİDARIZ...! NUTUK! HORTUM, TIRMIK, KLAVYE  ATATÜRK ün ULUSAL HEDEFLERİ.. REİS'İN ROMAN KARDEŞLERİ... GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! BANA HER GÜN BAYRAM. NUTUK! MERT DAYAĞI. TATLI DİLLE GÜZEL SÖZE DOYULURMU CEK CUK CAK...! BİR ŞEHİR BİR VEKİL...! BAŞKAN ' ın etkisi Sunucu Saldırısı MUHAKEME GÖREN GÖZÜM, DUYAN KULAĞIM... DOST TEZGAHI.! BABAMIZ BÖYLE ÖĞRETTİ..! 15 TEMMUZ RUHUNU CANLI TUTMAK ...! 7 KITADAN ARŞA
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt