DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 20-08-2022 00:36

TATLI DİLLE GÜZEL SÖZE DOYULURMU

İçinde bulunduğumuz süreçlerde tevazzu , metanet , sabır,  hüsnüniyet haline çok ihtiyacımız var. 

Güzel ülkemizin  her alandaki büyümesi ne kadar önemli ise  gönülleri  kırmayacak , birbirimizi ötekileştirmeyecek   davranışlarla birliğimizi bozmak isteyenlerin oyunlarını başlarına çevirmekte önemlidir. Psikolojik sıkıntı  yaratacak gergin davranışlardan ayrıştırıcı ifadelerden  keskin ve kırıcı hitaplardan imtina etmemiz elzemdir.

Vatanımızın  bir çok bölgesinde onlarca  toplantılar, sohbetler yaptım  Allaha hamd olsun hiç birinde psikolojileri olumsuz yönde  çosturacak kargaşa  ortamına vesile olmadım. 

Cumhurbaşkanımızın  desteği ,  teşkilat başkanımızın gorevlendirmesi ile Kan davalı vatandaşlarımızın barışmalarina vesile oldum. Barış elçisi ödülüne layık görüldüm.

Yerel hizmetlerden  yeterli derecede faydalanamamis bir bölgede  vatandaşlarımıza  hizmetlerin neden yapılmadığının sebebini sorduğumda  Devlet Yokki ..!  ifadesine kadar tüm eleştirilerini  sabırla dinledim , Devlet yoktur ifadelerini  kabul edemem diyerek , Kanaat önderi sayılan bir çok vatamdaşımızı ,  
2,5 dakikaya sığan anlatımla he vallahi  Devlet vardır,  teslimiyetine dönmesinin yarattığı huzuru yaşadım. 
(You Tube de  Bahaddin Özbugutu) .

16 .02 2022 tarihinde FACE de bir dostumun gonderisine yorum yaptım, aldığım cevapları ve sonucun neye bağlandığını sizlerle paylaşmak istedim.

Meslek Lisesinin Radyo-Elektronik bölümünün gece eğitimini bitirmiş bir öğretmen 19 yaşında dağ köyüne atandigında  bilgilerini hayata geçirmek amacıyla toplama parçalarla transistorlu radyo yapmaya karar vermiş. Radyoyu yapmış  izinsiz buluş yaptığı için sürgün  yemiş. Sürgüne gittiği köyde O yıllarda hiç bir elektrik yokmuş . Elektriği üretiyor, cami,  okul , köy meydanını elektrikle buluşturuyor.

“Sakın öğretmenimiz icat etti diye kimselere söylemeyelim , başına  iş açarız ” diyerek, köyluler birbirine  tembihte bulunuyor .


İki gün sonra duyuluyor, elektriğin icadından dolayı jandarma köyü basıyor.
-Emir aldık, sökün bunları yoksa fena olur ! diyerek  söktürülüyor..

Ögretmen Devletin yöneticilerinden  taltif beklerken karşılaştığı tehditkar muamelelerden dolayı ,Kasabaya  giderek istifasını veriyor.

Özetini  anlatmak istediğim, yazıya cevaben  yaptığım yorum
..
Nereden nereye köyde Radyoya tahammül edemeyenlerin döneminden  Uzaya uydu gönderenlerin dönemini yaşıyoruz hamdolsun.

Yorumuma gecikmeden gelen cevap.

Bate Bahaddin bok yaşıyoruz. Kore araba yaptı bize satıyor. El aya çıktı. Biz hala denizde kıçıma su kaçtı orucum bozulur mu dayız. Bağışlayın


Benim cevabım  
..... Bey

Estağfurullah ne demek kendi ufkunuzla bakış açısı ortaya koyuyorsunuz . Medeni bir yaklaşım içinde gözünüze görünen şekliyle durumu izah etmişsiniz  
Mesela ben sizin sayfanızda hiç b.. görmedim barış güvercini ve temsili zeytin ağacını gördüm. Elinde saksı içinde fidan taşıyan Çok güzel bir melek gordüm Müzikli söyleşiler  gördüm,  İlahi mesajlar gördüm. Ama görmediğimi beyan etmedim.
Biz size b... gösterdiysek bu bizim ayıbımız şayet öğle bir şey yok ise sanıyorum bir yerlerde  sıkıntı var..  Çunki bir egitimcinin hayatında yaşadığı bir anının tespitine yönelik yorum yapmıştım. Somut ve müdellel bir mevzuuya istinaden.. İnşallah size herşeyi b.. gösterenler hak ettikleri yere giderler sağlıkla kalın.

Gelen  cevap ..

Bate Bahaddin ilginize çok teşekkürler. Bana yakışmayan bir üslup kullandım, tamamen bana ait. Çok kızıyorum. Olmayan şeye hep hamd olsun diyoruz. Yenilikler, buluşlar teşvik edilmiyor. Yanlış mı. Bilim adamları dışarı kaçıyor. Herşeyimiz var neden daha güzel olamıyoruz diye kızıyorum. Haksızmıyım. Sayın cumhurbaşkanımız herşeyin önünü açıyor ama biz ne hikmetse bir yerlere takılıyoruz. İnşallah bunlarda aşılacak. Orada öğretmene yapılanları öğretmen hak etti mi. Tebrik etmek gerekirken ceza. Ne bileyim. Sağlıklar dilerim

Cevaben 
.... BEY

"İnşallah temennilerimiz en kısa sürede  neticeye ulaşacaktır.  Naif ifadelerinizden  dolayı ben size teşekkür ederim" . ..


İstisnalar olsada gerçeğin ağır bastığı, galabe geldiği  hal bellidir. tatlı dille söylenen güzel söze doyulurmu.

Doğru üslup ile ifade edilen konularda  çözülemeyecek  sorun istisnadır. 
*Geçmişin alışkanlıkları ile  ülkemizdeki istikrarlı gidişatın , Demokrasiyle elde edilen kazanımların  önüne engel koymak isteyenlerin  bulunduğumuz şartlarda umut bağladıkları tek çıkış noktası toplumsal barışı ortadan kaldırmaktır. Bunu başarabilmenin en önemli malzemesi  kardeşi kardeşe  düşman etmektir.. Bu oyuna gelmeyip birliğimizi muhafaza etmeyi başarmak , HAK' kı ve HALK'ı  hoşnut etmektir. Güzel vatanımızın birlik ve beraberliğini pekiştirmektir. Zahmetle elde  edilen GÜÇLÜ TÜRKİYE  gidişatına  vurulmak istenen zincirleri kırmak demektir.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt