YEREL
Giriş Tarihi : 05-04-2024 21:40

Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı Göreve Başladı

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler seçiminde büyük bir zafere imza atan Cumhuriyet Kadını Av. Filiz Gencan Akın Mazbatasını aldı.

Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı Göreve Başladı

15 yıldır görev yaptığı Edirne Adliye Sarayında gerçekleşen mazbata teslim törenine  parti yöneticileri, Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyeleriyle birlikte çok sayıda Edirneli vatandaş katılım sağladı. 

Adliye Sarayı önünde alkışlarla ve büyük bir  coşkuyla karşılanan Av.Filiz Gencan Akın daha sonra partililerle birlikte mazbata töreninin gerçekleşeceği konferans salonuna hareket etti. Edirne İl Seçim kurulu başkanından mazbatasını alan Av. Gencan  Akın burada yaptığı konuşmada; “31 Mart Yerel seçimlerinde halkımızın özgür iradesi sandığa yansımış ve ben bugün EDİRNE’nin ilk kadın belediye başkanı olarak huzurlarınızdayım. 

Seçim süresince özverili çalışmalarından dolayı ilçe seçim kuruluna ve müdürüme çok teşekkür ediyorum. Kadını yücelten, kadına değer veren, bizlere seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar  yolundaydım, bundan sonrada  Atamızın izinden onun ile ve devrimlerinden şaşmadan yolumuza devam edeceğiz. Çok onurlu ve gururluyum. 

Ayrıca bu ödül töreni 15 yıldır görev yaptığım bu Adliyede gerçekleşiyor. Bugüne kadar verdiğimiz hak hukuk mücadelesinde bundan sonra Edirne’mizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza adil ve eşit davranacağıma söz veriyorum. Buradan öncelikle eşime ve aileme çok teşekkür ediyorum. Benimle yol yürüyen tüm yoldaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz demedik, deyim yerindeyse nefes almadık… Hep mücadele ettik. Bugün de bu haklı mücadelemizin zaferle sonuçlanmasını hep birlikte kutluyoruz. O yüzden ben çok mutluyum. Bizim daha yolumuz yeni başladı. Bugüne kadar nasıl yorulmadıysak bundan sonra da Edirne için çalışırken asla yorulmayacağız. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu… Yolumuz açık… Hepimize hayırlı uğurlu olsun inşallah.. ”dedi. 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’a mazbatası İl Seçim Kurulu Başkanı tarafından takdim edildi.  Daha sonra Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyelerinin isimleri okunarak sahneye davet edilip mazbataları  verildi. 

Edirne’nin yeni Başkanı Av. Filiz Gencan Akın ve beraberindekiler daha sonra  CHP İl Binasında  İl ve İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada partililerle bir süre görülen Gencan Akın daha sonra partililerle birlikte Atatürk Anıtına doğru yürüdü. 

Anıta çelenk sunulmasının ardından Edirne Belediye binasına doğru yürüyen Gencan Akın ve beraberindekiler Edirne Belediye Binası önünde Bando eşliğinde karşılandı. Özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolü olarak beyaz güvercinleri havaya uçuran Gencan Akın daha sonra Belediye Binasında Önceki dönem Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından karşılandı. Belediye’nin mührünü Gencan Akın’a teslim eden Gürkan, Yeni başkan Gencan Akın’a görevinde başarılar diledi. 

Devir teslim töreni sonrası açıklama yapan İl Başkanı Samet Kahraman;  “Edirne Belediye Başkanlığı makamında devir teslim törenimizi gerçekleştirdik. Birçok projeye imza atmış, Edirne’ye 2 dönem hizmet etmiş olan Recep Gürkan’a teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde Edirne’de sosyal belediyeciliği devam ettirecek olan Edirne’ye hizmet ederek büyük projelere imzasını atacak Belediye Başkanımız Filiz Gencan Akın’a görev süresinde başarılar diliyoruz.” Dedi.

 

AdminAdmin