DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 23-08-2022 14:11

DAL MÖKKEM OLANDA.

Rahmetli babam vefat etmeden önceki son dönemlerin de  Ermenilerle Azerbaycan'ın savaşı sürüyordu. Babamın en huzursuz yıllarıydı, doğduğu topraklarda Ermeniler resmen katliam işliyordu. Babamın yüzü gülmüyor, içten içe çok kederleniyordu.Atalarının mezarları Azerbaycan’ daydı.

Ebulfez Elçibey o günlerin Başkanı olarak Türkiye’den 250 milyon dolar borç talep ederken, eğer yok ise  Karabağ’dan halkı taşımak  için 5 adet helikopter istemişti. Ne yazık ki bu isteklere cevap veremeyecek kadar imkansızlıklar içindeydik.
Babamın kederli hali içimi yakıyordu. Evimizde eğlence programları izlenmezdi, sesli gülemezdik. Şayet gülmek zorunda kalırsak sadece tebessüm edebilirdik. 
Babamın dedelerinin kahramanca muhafaza ettiği topraklar kaybedilmek üzereydi. 

Ülkemizde koalisyon  iktidarının hamaset içeren uyarıları anlaşılır gibi değildi. Bölgede barış şart, acele ateşkes sağlanmalı tarzında diplomatik çalışmalar yapılıyor, basın açıklamaları ile kamuoyu oluşturuluyordu. Savaş durdurulduğunda Karabağ’ın işgali gerçekleşmişti.
Rahmetli babamın üzüntüsü tarif edilemeyecek kadar fazlaydı. Sürekli şehitlere Kuran okuyor, yaralılara, evini barkını terk edenlere dua ediyordu.

4eaUbM

Babama bir soru sormuştum. ‘’Azerbaycan nüfusu Ermenilerden 3 katı daha fazla neden galip gelemedi?”
Cevap çok çabuk gelmişti Azerbaycan Türkü olarak öz lehçesiyle cevap vermişti. ‘’Ay balam onların dalı mökkem, hamımız öz başimiza naçar kalmışız." (Ey evlâd adamlarin arkası sağlam hepimiz tek başımıza çaresiz kalmışız.)

Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda ATA ları Azerbaycan   Türk’ü olan şahsım olarak kahraman milletimize dua ediyorum sizler ki her türlü algıya kanmadan, iftiralara inanmadan, hainlerin darbe girişimlerine papuç bırakmadan, 2002’den bu yana ülkemizi her alanda güçlü kılma, ülküsüyle gece gündüz demeden  çalışan Cumhurun başına ve Dava arkadaşlarına güvendiniz.

Azerbaycan'ın işgalci Ermeni ordusuna karşı verdiği savaşta Başkanımız ile tüm dünyaya “Biz iki devlet bir milletiz, öz kardeşlerimizin arkasında en kuvvetli şekli ile Türkiye olarak tek bedeniz.” mesajını verdirtiniz.

Babam gibi rahmete eren canlarımız ve şehitlerimizin  ruhlarını Rabbimin cennet mekânında şad ettiniz. Rabbim de sizleri korusun, gönlünüzü şad etsin. 
Birliğimiz daim olsun. 

Güçlü devletimizin, güçlü milletimizin korkusunu hissedenlerin akıbetleri layık oldukları neticeyle son bulsun inşallah.

Bahaddin Özbuğutu

NELER SÖYLENDİ?
@

DİĞER YAZILARI MAKSAD HASIL OLSUN ; GEREKİRSE...? BİR PAKET ZEHİR VERİRMİSİN. ATATÜRK' ÜN SON SÖZÜ. SÖZÜNÜN ESİRİ OLMAK..! YENİ KAVRAM STRATEJİK YALAN.. DUA NİYETİNE ...! DEVLET NEREDE, VATAN SAĞOLSUN. ARKAMDAKİ TABLO...! ATATÜRK' ün ULUSAL HEDEFLERİ..? GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! REİS'İN ROMAN KARDEŞLERİ... GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! GEÇMİŞİNLE DEMLENMEK ... EL GAFÛR - EL CEBBAR NASIL MI? GEÇ KALMADAN VİCDANININ ESİRİ OLMAK... RUHUNU ŞAD ETMEK. BAŞKAN'IN SİLAH SIZLAMASI! MATEMATİK… ÜZÜMÜNÜ YE BAĞINI SORMA. MUHAKEME ..! GÖREN GÖZÜM, DUYAN KULAĞIM... GEÇMİŞİNLE DEMLENMEK ... TAYYİP AMCA SENİ ÇOK SEVİYORUZ... EL GAFÛR - EL CEBBAR MUKTEDİR DEĞİL İKTİDARIZ...! Yaradan Beni Seviyor...! MANA'YI ANLAMAK... KÜRESEL DEVRİM ! İLELEBET CUMHURİYET. HELALLİK..! HAYATTA EN PAHALI ŞEY... GERÇEĞE KÖR, SAĞIR, DİLSİZ OLANLAR...! TATLI DİLLE GÜZEL SÖZE DOYULURMU TANIŞ ARKADAŞ DOST GÖNÜL DOSTU..! NEFİS İMTİHANI. DEVLET TERBIYESİ MUKTEDİR DEĞİL İKTİDARIZ...! NUTUK! HORTUM, TIRMIK, KLAVYE  ATATÜRK ün ULUSAL HEDEFLERİ.. REİS'İN ROMAN KARDEŞLERİ... GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! BANA HER GÜN BAYRAM. NUTUK! MERT DAYAĞI. TATLI DİLLE GÜZEL SÖZE DOYULURMU CEK CUK CAK...! BİR ŞEHİR BİR VEKİL...! BAŞKAN ' ın etkisi Sunucu Saldırısı MUHAKEME GÖREN GÖZÜM, DUYAN KULAĞIM... DOST TEZGAHI.! BABAMIZ BÖYLE ÖĞRETTİ..! 15 TEMMUZ RUHUNU CANLI TUTMAK ...! 7 KITADAN ARŞA
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt