DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 22-08-2022 02:09

KÜRESEL DEVRİM !

Cumhuriyetin , Demokrasinin en önemli kazanımlarından  biri olan seçme ve seçilme hakkıyla Millettinin özgür  iradesiyle defalarca  seçilen  BAŞKAN  Recep Tayyip Erdoğan ın DAHA ADİL BİR  DÜNYA MÜMKÜN başlığı ile  yazdığı  kitabından alıntıları olduğu şekliyle paylaşmak istedim.

Daha adil bir dünya ; sayfa 27 .
Saldırgan karşısında haklıyı koruyamayan, büyük güçlerin hak ihlallerini görmezden gelen bir uluslararası düzenle karşı karşıyayız.

Sayfa 30 ;
BM;
Konseyin kıtaları inançları, kökenleri ve kültürleri mümkün olan en adil şekilde temsil edecek bir yapıya kavuşturacak şekilde yeniden düzenlenmesi çözüm ve küresel barışın tesisi için DEVRİMSEL bir adım olacaktır.

Sayfa 33
Türkiyenin yaptığı uluslararası insani yardım ve kalkınma yardımı tutarı 5 milyar doları gecmis durumdadır. Türkiye milli gelirin yüzde 0,79 'unu insani yardım için ayırarak dünyanın en cömert ülkesi oldu..

Sayfa 34;
Tüm bu çalışmaları yardım elini uzattığımız insanların kim olduğuna , dinine ,kimliğine meşrebine bakmadan ,kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla sürdürüyoruz. Uluslararası kuruluşlardan beklentimiz de bu anlayışla hareket etmeleridir.

Sayfa 35;
Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda karar vermesi ne ahlaki ne adildir

Sayfa 38;
Kimse içinde yaşadığımız dünyanın adil ve sürdürebilir olduğunu iddia edemez

Sayfa 39;
Temelleri birinci Dünya savaşında atılan bu düzenin sorunları şimdi kendini bir çok başlıkta göstermektedir.
Bunlardan en çarpıcı olanı sömürgeci ve emperyalist anlayışın hâlâ varlığını sürdürmesidir

Sayfa 65 , 66;
Geçtiğimiz üç yüz yıl doğal kaynaklara sahip olma uğruna insanlığın feda edildiği,  Adaletin askıya alındığı, bir dönemdi. Kaynaklar nedeniyle önce insanların topraklarını işgal ettiler ,sonra boyunlarına zincirler vurarak onları kölelestirdiler.Devaminda da doğal kaynaklarını sömürdüler.Ellerindeki her şeyi aldılar .Maddi manevi sömürüye katliama maruz bıraktıkları insanlara şimdi kapılarını kapatıyorlar. Irkçılık almış başını gidiyor. Yabancı düşmanlığı  Avrupanın sokaklarında duvarları kaplayan sloganlarda  kendine daha fazla yer buluyor. 21 yüzyılda bu acımasız sistemin devam edemeyeceğini artık hep birlikte idrak etmekteyiz.
İnsana sadece ve sadece insan olduğu için değer vermeyen bir anlayışın , küresel güvenliği ve huzuru sağlaması söz konusu olamaz .Vicdanların çölleştigi bir dünyada toprağın çölleşmesini önlemek mümkün değildir. Önce vicdanları adaletle , ötekine saygıyla, barışla , merhametle zenginlestirmemiz gerekiyor 
Gelecek nesillerin huzuru refahı ve güvenliği büyük ölçüde bugünden atacağımız adımlara ,alacağımız tedbirlere bağlı. Zaman vicdani sorumluluklarımızın  bilinci içinde liderlik gösterme ve sorunların üzerine kararlılıkla gitme zamanıdır. Aksi takdirde dünya sonu gelmez bir karanlık döneme mahkum olabilir. Bu karanlıktan uyandığımızda yeni bir dünya inşa etme imkânımızı  kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliriz

Sayfa 92;
Merhametini yitirmiş bir dönemde bizler, merhametin temsilcisi vicdanların sesi olmak durumundayız. Bizim farkımız bu olmalı. Batı ülkeleri zenginlik bakımından Refah bakımından çok ileri bir düzeydeler. Afrika, Asya,Güney Amerika'ya bakınca bambaşka bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. Oralardaki yüz milyonlarca insanın gözyaşı , ahı,  kanı, emeği, doğal kaynağı üzerinden Batı'da kurulan bir refah düzeni var.
Biz asla bir garibin, mazlumun, mağdurun, yoksulun, ezilmişin sırtından bir refah düzeyi kuramayız. Bunun bizim ne inancımız ne kültürümüz nede tarihimiz izin verir 

Sayfa 210;
Diğer ülkeler bir araya gelebilmeyi beceremediği müddetçe imtiyaz sahibi ülkeler bu imtiyazlarından vazgeçmeyeceklerdir.Bu adaletsiz ve işlevsiz düzeni kırmadan yerine daha iyisinin gelmesi mümkün değildir.İşte bu nedenle diyoruz ki öncelikle bu imtiyazları ortadan kaldırmak zorundayız. 
Diyoruz ki ; dünyayı bu beş ülkenin hırs , çıkar ve kaprislerine teslim edemeyiz .
Bunu başarmak zorundayız.
Ve ısrarla diyoruzki ;Dünya beşten büyüktür.

Geçmisi azda olsa hatırladığımızda, Ülkemizin  kaynaklarının yerli ve milli anlayış ile çıkarıp , kullanılır hale getirip,  enerjiye, sinerjiye  dönüşmesini isteyen, Kahrolsun Emperyalizim, Yasasın Tam Bağımsız Türkiye diyen gençlere  ızdiraplar çektirildiği bir dönemin hüküm sürdüğü zamanları gördük. El etek öpüp emperyalizme uşaklık yapanların varlığınıda gördük , o günlerden bu günlere kalan  kırıntılarına medet bağlayan hainlerle iş birliğini organize eden emperyalist ülkelerin yöneticilerinin soylemlerinede şahit olmaktayız. BASKAN' ımızın Yürüttüğü her çalışma ile hayata geçirdiği her proje ile basarılı olduğuna şahit olanlar hedefe koyduğu her düşüncesinin hayata geçirileceğine dair  şüphe edilmeyen biri olduğunu dünyanın kabullendigi bir lider olduğuna inanmaktalar. Güçlendikçe DAHA ADİL BİR DÜNYA düzeninin kurulması için hareket edecek olduklarına inandıkları  BAŞKAN' ımizın  Emperyalizmin beşiği olan ülkelerin korkulu rüyası haline geldigi   gerçeğini saklıyamıyorlar,  topyekun saldırı içinde olması gerekliliğini çekinmeden ifade ediyorlar. Kitabında ifade ettiği vurgularla iyice çıldıracakları içimizdeki işbirlikçi hainler ile her türlü oyunu oynayacakları açıkça belli. Düşünmekten korktukları bir gerçeği unutmaya çalışıyorlar, Geçmiş tarihimizden aldığımız derslerle  aklı selim düşünen vatanını seven her vatandaşımızın oynanan oyunların şuuruyla hareket edeceği bunun yüklediği  sorumluluk ile TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE gidişatına  sahip çıkacakları konusunu akılarindan çıkaramıyorlar ,  2002 den bugüne yapılanları unutturma,  2002 öncesini hatırlatmama gayretinden hiç vazgeçmiyorlar.

Belliki Güneş balçıkla sıvanmaz gerçeğini bir kere daha yaşamayı arzu ediyorlar

NELER SÖYLENDİ?
@

DİĞER YAZILARI MAKSAD HASIL OLSUN ; GEREKİRSE...? BİR PAKET ZEHİR VERİRMİSİN. ATATÜRK' ÜN SON SÖZÜ. SÖZÜNÜN ESİRİ OLMAK..! YENİ KAVRAM STRATEJİK YALAN.. DUA NİYETİNE ...! DEVLET NEREDE, VATAN SAĞOLSUN. ARKAMDAKİ TABLO...! ATATÜRK' ün ULUSAL HEDEFLERİ..? GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! REİS'İN ROMAN KARDEŞLERİ... GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! GEÇMİŞİNLE DEMLENMEK ... EL GAFÛR - EL CEBBAR NASIL MI? GEÇ KALMADAN VİCDANININ ESİRİ OLMAK... RUHUNU ŞAD ETMEK. DAL MÖKKEM OLANDA. BAŞKAN'IN SİLAH SIZLAMASI! MATEMATİK… ÜZÜMÜNÜ YE BAĞINI SORMA. MUHAKEME ..! GÖREN GÖZÜM, DUYAN KULAĞIM... GEÇMİŞİNLE DEMLENMEK ... TAYYİP AMCA SENİ ÇOK SEVİYORUZ... EL GAFÛR - EL CEBBAR MUKTEDİR DEĞİL İKTİDARIZ...! Yaradan Beni Seviyor...! MANA'YI ANLAMAK... İLELEBET CUMHURİYET. HELALLİK..! HAYATTA EN PAHALI ŞEY... GERÇEĞE KÖR, SAĞIR, DİLSİZ OLANLAR...! TATLI DİLLE GÜZEL SÖZE DOYULURMU TANIŞ ARKADAŞ DOST GÖNÜL DOSTU..! NEFİS İMTİHANI. DEVLET TERBIYESİ MUKTEDİR DEĞİL İKTİDARIZ...! NUTUK! HORTUM, TIRMIK, KLAVYE  ATATÜRK ün ULUSAL HEDEFLERİ.. REİS'İN ROMAN KARDEŞLERİ... GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! BANA HER GÜN BAYRAM. NUTUK! MERT DAYAĞI. TATLI DİLLE GÜZEL SÖZE DOYULURMU CEK CUK CAK...! BİR ŞEHİR BİR VEKİL...! BAŞKAN ' ın etkisi Sunucu Saldırısı MUHAKEME GÖREN GÖZÜM, DUYAN KULAĞIM... DOST TEZGAHI.! BABAMIZ BÖYLE ÖĞRETTİ..! 15 TEMMUZ RUHUNU CANLI TUTMAK ...! 7 KITADAN ARŞA
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt