DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 20-08-2022 11:40

TANIŞ ARKADAŞ DOST GÖNÜL DOSTU..!

İnsanoğlunu diğer varlıklardan ayıran en önemli ayrıcalıklarından biridir gönül dostu olmak. Her canlının kendi ırkıyla bir şekliyle tanışması, arkadaş olması, hatta dost olması mümkündür. Bu birlikteliklerin oluştuğu ortam, beklentiler, bakış açıları ilişkilerin düzeyini belirler. Hayvanlarla insanlar arasında en belirgin farklılık ise değerler manzumesi üzerine kurulan dostluklardır. 
Değerler manzümesi derin bir anlam taşımıyorsa, rutin bir beraberlik içinde bir arada bulunulmuşsa TANIŞ ifadesi kullanılır. 

Tanışmışlığın devam eden süreciyle birlikte çok defalar bir arada gezme, ortak mekanlarda birlikte olma sohbet etme, birlikte yemek yeme, iş yapmak, ARKADAŞ lıktır.

DOSTLUK, arkadaşlıktan öte bir haldir, içinde güvenilirlik, itimad edilebilirlik, iyi günde kötü günde bir olacakların sürdürdürdüğü ilişki olarak bilinir. Dostluklar  fiziken bir araya gelme , iletişim içinde olma , ortak mekanlarda, bir arada buluşma haliyle oluşur. Dost tanımlamasını hangi koşulları ele alarak yaptığın kadar , hangi duygularla perçinlediğin de çok önemlidir. Günümüz birlikteliklerine baktığımızda bırakın dostları, kardeşlerin bile kardeşlik ülküsü zedelenmekte süreklilik ile devam edememektedir. Bu yüzden dost sandığın bir şahsiyetle dostluğunuzun bir anda bitmesi mümkündür.. Bunun sorumlusu her iki tarafta olabilir, elinizdeki imkanlar fırsatlar ile sağladığınız koşullar kişinin dünyevi hayatina fayda sağlıyordur,  size can dostum diyordur. Aynı kişinin Dünyevi isteklerinden  birini yapamazsanız,  bende seni dost biliyordum der, riyâkarca gerekçelerle dostluğu bitirir. 

İlkeli olup aynı çatının altında aynı ülküde aynı hedefe yürüyen kişilerin birlikteliklerinden oluşan dostluk GÖNÜL DOSTLUĞU na doğru yol alır. Bu dostluk temelde MANA'ya dayanır. Gıyabında DUA ettiğin, ölümüne arkasından gittiğin kişiler  GÖNÜL DOSTUN' olabilir.
Gönül dostluklarında Taraflardan birinin tanınması,  o kişiye inanması neticesinde tek taraflı olarakta görebilir. Çünkü o dostluğun temelinde ortak değerlerde manevi ruhla buluşmak vardır.. 

GÖNÜL DOSTLUĞU.
Maddeyi öteleme, manayı önemseme, ilkeler ve evrensel değerler ülkusünde birbirini benimseme duygusudur
Dünyevi ihtiras ve hırsını dostluğunun önüne geçirmeme halidir.

Gönül dostluğu  müşterek değerlerde birbirine  gönülden bağlı olanların, bir seslenişe ölümü ölümle korkutma haline bürünmesidir.  Emperyalizme, Siyonizme, Faşizme karşı durmak içerideki işbirlikçilerinin belini kırmak, tarihin derinliklerinde kaybolacak hale sokmak için çağrıya icabet edenlerin duruşudur.

GÖNÜL DOSTLUĞU'nu 
dünyevi beklentileri olmayınca, evrensel kazanımları yok sayıp bana ne diyenler anlayamazlar. Onların dostlukları kişisel beklentileri devam ettiği süredir.
MANA sadece söylemde iyi bir argüman, eylemde ise vaziyeti koruma fiilidir.

Gönül dostluğunu sözde kullananların hali
ergenlik çağında birbirlerine KANKA diyenlerin hali gibidir.

Gönül dostluğunun özünü kabul edenlerin hali ise KAN KARDEŞ'liginin gerçek anlamını bilenlerin haliyle eşdeğerdir.

Gönül dostlukları en yüksek kalitede reçine gibidir. Ayırmaya kalkanlar başarılı olamazlar. 
O kadar yapışıktırlar ki ancak ölüm ayırır. Reçinenin malzemesi ise MANA'dır. Ayırmaya kalkanlara reçine öğle bir bulaşırki temizlemeye kalksalar  bırakacağı hasar ne bu dünyada nede ebedi dünyada kendilerini terk etmeyeceğini iman sahibi herkes iyi bilir.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt