DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 23-08-2022 14:41

ARKAMDAKİ TABLO...!

Yıl 1994, Refah Partisi Meclis Üyesiyim, aynı zamanda sektöründe duayen sanayiciyim. Seçim çalışmalarımız süresince konuşmacı olarak  katıldığım toplantılar, sohbetlerde  Doğru Yol ve SHP iktidar ortaklığından oluşan hükumetin  politikalarıyla ilgili ekonomi, üretim , istihdam, sosyal devlet eksiklikleri, toplumsal huzurun sağlanması noktasındaki yetersizlikleri üzerine konuşmalar yapıyordum.

Daha sonra ilerleyen zamanlarda bir minibüsle 6 kişilik vergi denetmeni  başlarında müdür muavini beyefendi ile şirketime gelmişlerdi. Ofise geçtik bazı evraklar istediler, denetmen arkadaşlar kontrollerini yaparken müdür bey gözlerini ayırmadan arkamdaki tabloyu izliyordu. Bir an çok hüzünlendiğini hissettim. "Bu tabloyu nereden aldınız? Çok güzel ve anlamlı." demişti. "Sayın müdürüm özel yaptırdım. Babamın bize anlattığı ve gönlümüzde  iz bırakan çocukluğundan bir anısını, mesleğinin aşığı ressam bir arkadaşıma aktardım o da yağlı boya ile tuvale aktardı." dedim. "Aslında bizlerde aynı durumun farklı bir boyutunu büyük şehirde ikamet ettiğimizden dolayı yaşıyorduk. Babam, gurbet ellere 9 nüfusla gelmiş bir BERBERDİ.


Abilerim, imkansızlıklardan dolayı liseden sonra okullarına devam edememişti. Bende 8 yaşıma geldiğimde abilerimin karşı çıkmasına rağmen boynuma astığım limon sandığına torbada fındık koyuyor, tahta iskeleler üzerine kurulu olan sahilde çay bahçelerinde satıyordum. 75 kuruşa aldığım Değirmendere fındıkları 100 kuruşa satıyordum..
Gecede 60 ile 90 paket arası satışlardan elde ettiğim geliri anneme veriyordum. O zor günlerde babama destek olmak için biriktiriyordu. Hem okuyup hem çalışarak çocukluğum ve gençliğimi yaşıyordum." diye ekledim.

Müdür bey söze başladı "Benim  çocukluğumda köyümüzün çok akıllı bir çobanı vardı, 8 kardeşlerdi. Kız çocuklarının çoğunu babalarımız zaten okutamazdı. Erkeklerden çok istekli olanlarında imkanı olanların babaları okuturdu. Bizim çoban çocuk zeki ve akıllıydı. Okumayı  çok istiyordu fakat ailesi çok yoksuldu. Kitap,  defter önlük alacak paraları yoktu. Onun aynı şekilde bir kaç defa sınıfımızın kapısından böyle baktığı günleri hatırladım, bu yüzden çok gerilere gittim,hüzünlendim." demişti. 

Kısa bir süre sonra müdür bey arkadaşlarına seslendi "Arkadaşlar fazla uzatmayın gitmemiz gerekiyor." 

Vergilerini düzenli ödeyen, uzun süre denetleseler de olumsuz bir durum bulamayacakları, hiç zararı olmayan ve oldukça tertipli bir firmaydık. Almanya'ya kinder yumurtaların içindeki oyuncaklarla, Tofaş, Renault, Arçelik, Arılı Plastik, Vestel gibi firmalara yan sanayii olarak üretim yapıyordum ve cirolarımız oldukça yüksekti.. 

Müdür bey, her türlü siyasi baskıya rağmen yüreğindeki merhamet ve vicdanındaki hassasiyet ile aldığı devlet terbiyesiyle, kendi istikballerini düşünenlerin inadına "illa da hata bulmalısınız" talimatı verenlerin beklentilerini hüsrana uğratmayı tercih etmişti. Devletin varlığını zedelemek isteyenlere fırsat vermemişti. 

Arkamdaki tablo sayesinde özü ve yüreği sağlam devlet yetkilisi ile yalın, samimi bir üslupla hasbihal etmenin huzurunu   yaşamıştım.

O gün bugündür bu tabloyu zor günleri hatırlamak için seyrederim. 

30 yıla yakındır tablonun gönül dünyamda oluşturduğu duyguyu, sıcaklığı ile yaşarım.  Milletime hizmetkar olma noktasında coşarım. Aynı duygu ve samimiyetle gecesini gündüzüne katarak aşkla çalışan yorulmaz sözünün özünü icraatlarıyla gösteren USTA'nın yolunda her türlü zorluklara rağmen koşarım.

NELER SÖYLENDİ?
@

DİĞER YAZILARI MAKSAD HASIL OLSUN ; GEREKİRSE...? BİR PAKET ZEHİR VERİRMİSİN. ATATÜRK' ÜN SON SÖZÜ. SÖZÜNÜN ESİRİ OLMAK..! YENİ KAVRAM STRATEJİK YALAN.. DUA NİYETİNE ...! DEVLET NEREDE, VATAN SAĞOLSUN. ATATÜRK' ün ULUSAL HEDEFLERİ..? GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! REİS'İN ROMAN KARDEŞLERİ... GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! GEÇMİŞİNLE DEMLENMEK ... EL GAFÛR - EL CEBBAR NASIL MI? GEÇ KALMADAN VİCDANININ ESİRİ OLMAK... RUHUNU ŞAD ETMEK. DAL MÖKKEM OLANDA. BAŞKAN'IN SİLAH SIZLAMASI! MATEMATİK… ÜZÜMÜNÜ YE BAĞINI SORMA. MUHAKEME ..! GÖREN GÖZÜM, DUYAN KULAĞIM... GEÇMİŞİNLE DEMLENMEK ... TAYYİP AMCA SENİ ÇOK SEVİYORUZ... EL GAFÛR - EL CEBBAR MUKTEDİR DEĞİL İKTİDARIZ...! Yaradan Beni Seviyor...! MANA'YI ANLAMAK... KÜRESEL DEVRİM ! İLELEBET CUMHURİYET. HELALLİK..! HAYATTA EN PAHALI ŞEY... GERÇEĞE KÖR, SAĞIR, DİLSİZ OLANLAR...! TATLI DİLLE GÜZEL SÖZE DOYULURMU TANIŞ ARKADAŞ DOST GÖNÜL DOSTU..! NEFİS İMTİHANI. DEVLET TERBIYESİ MUKTEDİR DEĞİL İKTİDARIZ...! NUTUK! HORTUM, TIRMIK, KLAVYE  ATATÜRK ün ULUSAL HEDEFLERİ.. REİS'İN ROMAN KARDEŞLERİ... GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?! BANA HER GÜN BAYRAM. NUTUK! MERT DAYAĞI. TATLI DİLLE GÜZEL SÖZE DOYULURMU CEK CUK CAK...! BİR ŞEHİR BİR VEKİL...! BAŞKAN ' ın etkisi Sunucu Saldırısı MUHAKEME GÖREN GÖZÜM, DUYAN KULAĞIM... DOST TEZGAHI.! BABAMIZ BÖYLE ÖĞRETTİ..! 15 TEMMUZ RUHUNU CANLI TUTMAK ...! 7 KITADAN ARŞA
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt