DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 23-08-2022 14:25

GÜNLERİN BUGÜN GÖTÜRDÜĞÜ..?!

1 Mayıs mitingine hem emekçi hem öğrenci olarak aynı firmada çalıştığım abimle birlikte gitmiştim. Meydana vardığımda şaşırmıştım. İşci Bayramıydı fakat meydanda Ay Yıldızlı şanlı bayrağımızı görememiştim. Mao, Lenin, komünist, sosyalist ülkelerin liderlerinin fotoğrafları olan flamalar vardı. Alanda etkili  görünen birine yanaşıp sordum."Ay yıldızlı bayrağımız ve Ataturk’ün resimleri neden yok?" 

"Emperyalizmin varlığını temsil eden objelerin işçi bayramında ne işi var?" diyerek cevap verdi. 
Resmen değerlerimizi obje olarak görüyorlardı. Halbuki işçi ve emek bayramıydı. Olması gereken Tek Bayrak belliydi. Dedelerimizin kanıyla oluşmuş özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin göz bebeği olan Ay Yıldızlı bayrağımızdı. 


Emekçinin, haklı taleplerini elde etmesi için birlik ve dayanışmaya ihtiyacı vardı kavgaya değil. Kültürel yozlaşmaya hiç değil. 

Özü korumaya ihtiyaç vardı. Ulusal birliğe ihtiyaç vardı, ayrılığa değil. 
Manevi değerlere saygı gerekirdi, yasak değil.  
Emeğe hakça paylaşım gerekirdi, sömürü değil.

Problemleri çıkartanların takkiye yaparak  acıları dindirmek, istikrarı sağlamak adına planladıkları formül belliydi; DARBE.

İdamlar, yargısız infazlar,  işkenceler, haksız tutuklanmalarla milletin evlatları bedel ödüyordu.

Bu sebeple "GÜNLERİN BUGÜN GETİRDİĞİ; BASKI, ZULÜM VE KANDIR"  ifadelerinin olduğu 1 MAYIS şarkısı adeta o günleri hatırlatırcasına yeni bir dönemin başlangıcına kadar sürdü.

Günlerin bugün GÖTÜRDÜĞÜ; baskı, zulüm ve kandır gerçeği ile yüzleşildi. 

İşçiyi sadece elinde anahtar, üstünde tulum, çekiç ve orak objeleriyle ifade etmek bağnazlık ve haksızlıktır. 

Emek ürün çalışan herkes işçidir gerçeği ile hareket ederek. Evinde çalışan bayanların, işyerinin tüm sorumluluğunu taşıyarak emek sarfeden İşverenlerin, Devletinin Bekası için gayret gösterip aşkla çalışan Kamu temsilcilerinin, eğitimcilerin, tarlada, fabrikada, yer altında, yer üstünde çalışan tüm emekçilerin, ülkemizin gelişmesi, kalkınması, halkının refah seviyesinin yükselmesi, manevi ve kültürel değerlerin korunması noktasında gece gündüz demeden çalışan Milletin temsilcilerinin emek ve işçi bayramını kutlamak gerekir.

Emekle, Hak'ça çalışanın haklarını alın teri soğumadan ödeyenlere selam olsun.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt