DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bahaddin Özbuğutu
Bahaddin Özbuğutu
Giriş Tarihi : 15-02-2023 13:32

SESİMİ DUYAN VARMI...!

 

Kendimizi, benliğimizi süzgeçten geçireceğimiz acı bir imtihanın  içindeyiz. 

Dünyanın varoluşundan bugüne kadar doğa hadiseleri dünyanın kuruluş amacına uygun yaşayan her canlıya hizmet etmek için var olur. Fırtına, yağmur, kar, boran, şimşek, deprem hepsi yaratanın kurduğu düzenin içinde olmazsa olmaz nimetlerdendir. 

Depremin faydalarını kısa ve öz tanımladığımızda Türkiye'de toprak neden bereketlidir? Çünkü Anadolu topraklarının dörtte üçü deprem kuşağında olduğundan her gün yaşanan küçük, büyük her deprem sayesinde bizim topraklarımız dünyadaki en doğal ve en güçlü alüvyonların oluşturduğu en zengin minerallerle beslenirler.

Ayrıca başlıca yararları: Birincisi ülkemizdeki organik olmayan madenlerin nerede ise tamamı fay hatları nedeniyle oluşmaktadır. Ülkemizin dünyada bor madeni zenginliği açısından birinci olmasını deprem fay hatlarına borçluyuz. Endüstriyel ham madde açısından ülkemiz çok zengindir.  

Depremin ikinci bir yararı, doğal maden sularının deprem fay hatları nedeniyle oluşmasıdır. Maden suları içinde bulundurduğu çeşitli mineraller ve iz elementleriyle vücudumuz için yararlıdır. 

Depremin üçüncü bir faydası ise ülkemizin içilecek kaynak suları ve ılıcaların oluşumuna fay hatları sebeb olmaktadır.

Depreme yol açan fay hatlarının bu kadar önemli yararları olduğuna göre evlerimiz ve işyerlerimiz, uzmanların belirlediği doğru zeminlerde yönetmeliklere uygun yapılırsa bugünkü acıları yaşamayız 

Ancak deprem yönetmenlikçe belirlenen şiddetin çok üstünde olursa risk olabilir.

Depremin ilahi bir cezalandırma yöntemi olduğu fikrinden de mutlaka uzaklaşmak gerekir...!

Böylesine bereket getiren fay hareketleri hiç ceza olabilir mi ?
Yapılan açıklamalara göre yıkılan evlerin % 98 i 1999  öncesine ait  binalar olduğu tespit edilmiştir.

Yaradan’ın kudretine sual olunmaz. Kıyametin varlığına onu yapacak olan gücün ALLAH olduğuna iman etmişiz.

Depremin Sebep sonuç ilişkisi ortadadır.

Vatandaş olarak sesimi duyan varmı sorusunla muhatap olmamamız için riskli binaları kullanmayıp , kentsel dönüşüm kararını almalıyız. Yönetmeliklere bağlı kalarak konutlarımızı yaptırmalıyız.  

Devletimizin  ilgili kurumları ,  planlar yaparak kentsel dönüşümün önünü  ivedilikle açmalıdır. Deprem koşullarına uygun  dönüşümü sağlamalıdır. 

Depremde ciğerlerimiz yandı, içimiz daraldı, acıları acılarımız oldu.   AFAD, JAK. UMKE, AKUT Belediyeler, İtfaiyeciler,  Kömür çıkarmaya değil can kurtarmaya geldik diyen  Madenci yiğitler,  Yabancı ülkelerden gelen fedakarca çalışan gönlü güzel tüm insanlar,   Anlamsız konuşan, şov peşinde koşan çok insandan faydalı olan hayvanlar, taşın altına gövdelerini koyarken. 

KIZILAY, İYC , DITIB, Diyanet  Ahbab , Beşir , Belediyeler ,  Merhamet ile gönüllü çalışan  yiğit canlar, Diğer yardım kuruluşları  STK  lar.

Mehmet'çik Polisimiz,  Milletimiz, Devletimiz ,  Başkan’ımız, topyekûn kenetlendik. Metanetle, ferasetle, sükunetle hareket ederek, kendimizi unuttuk hep birlikte TÜRKİYE olduk.
Şehitlerimizin ruhu şad olsun,   yaralılarımız şifa bulsun. MİLLETÇE BAŞIMIZ SAĞOLSUN

NELER SÖYLENDİ?
@
TANER AYGÜR 1 yıl önce
Sayin Bahaddin bey sizin de akaleninizi son bölümünde ki temeninize yürekten katılıyorum Mehmet'çik Polisimiz, Milletimiz, Devletimiz , Başkan’ımız, topyekûn kenetlendik. Metanetle, ferasetle, sükunetle hareket ederek, kendimizi unuttuk hep birlikte TÜRKİYE olduk.

Şehitlerimizin ruhu şad olsun, yaralılarımız şifa bulsun. MİLLETÇE BAŞIMIZ SAĞOLSUN
Bayram Kahraman 1 yıl önce
Hükümetimiz ilk dakidan beri canla başla çalıştılar halkımız nirlik olmayı dümyaya gösterdi yarılarımıza allah şifa versin işallah şehitlerimize de Allah rahmet eylesin inşallah .
Ağam tam okumayan bunca can gitmiş sen deprem iyidir derlerse şaşma kalemine saglik 1 yıl önce
Ağam tam okumayan bunca can gitmiş sen deprem iyidir derlerse şaşma kalemine saglik
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt