DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bahaddin Özbuğutu
Bahaddin Özbuğutu
Giriş Tarihi : 30-03-2023 19:48

O KALKIŞI UNUTURSAM YAZIKLAR OLSUN...

Mubarek Ramazan günüydü. BAŞKAN’ımız  Recep Tayyip Erdoğan Harran’da olacaktı. Genel Merkez Görevlisi olarak Urfa İlim Yayma Cemiyetimizi ziyarete  gitmiştim. Bu vesile ile Başkanımızın programına katılma fırsatım olmuştu. Harran’da çoşkulu bir kalabalık halkın iktidarının Başkanını bekliyordu,  Günlerdir muhtelif  programlarda  halkının arasındaydı, oldukça yorgundu.

Harrana yurt dışından gelen misafirleri vardı. 

Programa kadim dostum Prof Dr Abdurrahim hocamla birlikte katılmıştık.
Başkanımız orucunu açmasıyla yanına gittim. "hayırdır Bahaddin buradasın"  Başkanım İYC için gelmiştim tevafuk oldu sizi de görmüş oldum, yanımda kadim dostum var, sizinle tanıştırmak istiyorum dedim. Hocamla selamlaştığı anda kendisine "Sayın Başkanım Prf Dr Abdurrahim Dusak Hocam Diyarbakırda kalp krizi geçirdiğimde sizin için ayrılmış Ambulansla beni hastaneye yetiştirip bizzat tedavimle ilgilenen kıymetli  dostumdur" dediğim anda sanki bütün yorgunlukları gitmiş aniden  ayağa kalkmıştı. Hocamla tokalaştı, sağ elini hocamın kâlbinin üstüne koyup Rabbim sizden razı olsun, sayılarınızı artırsın demişti. Abdurrahim hoca oldukça naif bir kişiliğe sahipti, URFA’da misafire verilen önemin gereği, bir taraftan da Milletin Başkanını  yemeğinden alı koymanın mahçubiyetini yaşıyordu.

Sayın Başkanım sizinle bir hatıra resmi çekilmek istiyoruz, demiştim.  Tebessüm ile tabii olur demişti. Birinciyi çekildik  Başkanımız beğenmedi, ikinciyi çekildik onu da beğenmedi, Dördüncüde istediğimiz gibi olmuştu. Başkanımız resmin samimiyeti yansıtmasını istiyordu. Daha fazla uzatmadan ayrılmak istiyorduk. Abdurrahim hocama "Bahaddin’e gösterdiğiniz ilgiden dolayı tekrar teşekkür ederim" dedi.  Alandaki yerimize geçtik. O gün bir dokunuş,  hocamı BAŞKAN’ın açtığı yolda aktif bir şekilde çalışmaya yöneltmişti. Urfa’nın en geniş ailelerinin sevilen, sayılan tevazu sahibi şahsiyeti olan Hocamın Milletvekili  aday adayı olduğunu öğrendiğimde çok mutlu olmuştum.

Ziyaretime geldi sohbette hocam aday olamazsanız hayal kırıklığı yaşar mısınız?dediğimde aldığım cevap gönlümün derinliklerine nakşedilmişti.
Ağabey Harran’da Başkanımız  kalbime dokundu benim gönlüme daha da nakşetti işte o gün adaylıktan daha öte taltif edildim, muhabbetim bir kat daha arttı. Adaylıktaki yegane amacım eş dost Akrabalarım, şahsımı tanıyan hemşerilerime bu süreçte gelecek kaygım olmadan safımın kimden yana olduğunu göstermektir. 

Bir dokunuş ile hocamın gönül dünyasında sevgi, muhabbet bırakan Başkanımız o gün benim gönül dünyamda, ölümüne olan  sevgim iyice perçinlenmişti.   Yorgunluğuna rağmen bütün dinamikliği ile ayağa kalkmıştı, mesele belliydi sadakatle çalışan dava kardeşine kalp krizi sırasında sahip çıkmış bilim insanına saygısını göstermişti. 

Kendime verdiğim sözlerimi, Yeniden ruhuma şarz etme gününü yaşamıştım 

Esas olan Devlet bütün bütün kurumlarıyla Tam Bağımsız,  Güçlü Türkiye  amaçları  doğrultusunda tüm zorluklara, içte ve dıştaki ihanetlere, Yangın, Sel ve Depremin açtığı yaralara rağmen hedeflediği rotasında  ilerliyor ise ülkede toplumsal barış, sosyal dayanışma devam ediyorsa,  Kültürel farklılıklar zenginlik görünüyorsa, fitne ve ayrılık peşinde koşanlara karşı  birlik beraberlik, kardeşlik hukuku, İstikrarlı bir şekilde sürüyor ise nefsimize zor gelen şeylerin hükmünü alemlerin sahibine bırakmak, kutlu mücadele yolunda “durmak yok yola devam” demek gerekir.

Devletin  Vatanın, Milletin, Ümmetin kazanımlarını görmezden gelirsem, Dava arkadaşına yapılan iyilik karşısında  yorgunluğuna rağmen ayağa  kalkışının altında yatan derin ulviyeti unutursam yazıklar olsun bana...

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Kerim KARATEPE 1 yıl önce
Değerli abim hürmetle, eline kalemine, yüreğine ve düşüncene akıl ve beden vücuduna sağlık. Değerli başkanımızın gece gündüz yorgunluğunu hiç düşünmeden milletine hizmeti şiar edinmiş olması, üç kuruş menfaat için milletini, memleketini, ülkesini, geleceğini satmak hainliğin daniskasıdır. O da senin kişiliğine, davana, hele de ahlakına hiç yakışmaz. Selam ve dua ile Allah'a emanet olunuz.
Kerim KARATEPE 1 yıl önce
Değerli abim hürmetle, eline kalemine, yüreğine ve düşüncene akıl ve beden vücuduna sağlık. Değerli başkanımızın gece gündüz yorgunluğunu hiç düşünmeden milletine hizmeti şiar edinmiş olması, üç kuruş menfaat için milletini, memleketini, ülkesini, geleceğini satmak hainliğin daniskasıdır. O da senin kişiliğine, davana, hele de ahlakına hiç yakışmaz. Selam ve dua ile Allah'a emanet olunuz.
Hüseyin Kalan 1 yıl önce
Yüreğine, kalemine sağlık abi
Mehmet FURKAN 1 yıl önce
Rabbim cümlemize sırat ı müstakim feraseti versin. Amin
Ali 1 yıl önce
Her zaman olduğu gibi o sıcak muhabbetiniz beni celbetdi samimiyetlerin devamını dilerim hayırlı ramazanlar dosdum
Anıl Hocaoğlu 1 yıl önce
Kıymetli büyüğüm eline, yüreğine sağlık
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt