DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bahaddin Özbuğutu
Bahaddin Özbuğutu
Giriş Tarihi : 01-07-2023 23:38

İÇİMDEKİ ŞÜPHE...!

Her insan yaşamı içerisinde bir takım hadiseler, süprizler, olağan üstü meseleler den etkilenerek  hayatında değişiklikler geçirebilir.

Bir olay yaşarsınız  hipraktif olan davranışlarınız  değişir mülayim bir şahsiyet olursunuz. 

Mülayim bir şahsiyettken hiperaktif olabilirsiniz. 

Haksızlık karşısında koyduğunuz tavrın sonunun nelere sebeb olacağını bilmeden bir duruş ortaya koyarsınız haklı olduğunuz ortaya çıkar.  
Kendinizi aklamak için attığınız adımda bir kişinin şahsi hatası yüzünden  davanıza zeval  getirirsiniz.

Fakat hayat öğle şeyler öğretirki nefsimize dokunan olaylara sabretmenin, soğukkanlı davranmanın inandığınız ülvi değerlere olan faydalarını görmenin huzurunu yaşarsınız .

Musibet olduğunu sandığım bir olaydan aldığım ders ile imtihan dünyasında imtihandan geçmenin nefsen bazı fedakarlıklar gerektirdiğini öğrenmiştim. 

1984 yılında 
E 5 güzergahında Güzelyalı istikametinden Tuzlaya giderken orta bariyerlerden  aniden yola  atlayan 85 li yaşta 1.90 lı boylarda nur yüzlü hacı olduğunu öğrendiğim amcaya çarparak trafik kazası yapmıştım. Talat abim arka koltuğa geçerek, Hacı amcanın    başını dizine  koymuştu,   hastaneye giderken hacı amca arkada sürekli tefekkür halindeydi   kendisini unutmadığı  için Allaha hamd ediyordu. Oldukça rahatlamıştım , iyi olduğunu düşünüyordum,aynadan yüzünü  gördüğüm abim adeta  için için ağlıyordu"abi ne oldu" dedim  Bahaddin hiç sorma, abi neyi sormıyayım ne oldu söyle dediğimde hacı amcanın kaval kemiği mızrak gibi derinin dışına çıkmış ayağı çok kötü  demişti. 

Ne diyorsun yanlış görmeyesin, abi acısı olan biri Allahım beni unutmadın, sana hamdolsun dermi.

Bahaddin vallahi bende anlamadım ama ayak çok kötü..

Hastaneye nasıl gittim bilemedim, Haydarpaşa Numune hastanesine  vardığımızda Hacı amcayı acilen  ameliyata aldılar bir haftaya yakın hastanede kaldı.Sonra taburcu ettiler  baba oğul gibi olmuştuk.

En az haftada bir gün evine ziyaretine gidip hasbihal ederdim. Bir sohbet sırasında  sordum.
"Hacım anladığım  kadarıyla hayatın hep Allahın rızası  doğrultusunda geçmiş buna rağmen  kaza günü kemiğin dışarı çıkmışken  sürekli Allaha şükrettin, sevgili kuluyum beni unutmamış dedin. Böyle bir musibet 85 yaşında başına geliyor sen ise şükrediyorsun"  

O anda Hayatıma yön veren müthiş cevabı almıştım.

"Bak oğlum çocukluğumdan beri ibadetimi aksatmadım, Anne'min , Baba'mın dualarını aldım Saliha bir eşim oldu hayırlı bir evlada sahip oldum hastalık  çekmedim"

Yüce Rabbım ne istediysem verdi,gel görkü Yaradana olan sadakatim istediklerimi vermesinden mi acaba..! diye düşünerek sürekli İÇİMDE   ŞÜPHEYLE yaşadım, içimdeki bu şüphe beni mutsuz ediyordu, bu sebeble hep DUA ettim yarabbim bana bir sıkıntı ver sana olan sadakatimin ölçüsünü göreyim.

Oğlum sen benim duam için görevlendirildin,  artık gözüm açık gitmem. O kadar acıya rağmen hamd ettim,  şükrettim, Yaradana olan sadakatim değişmedi  demişti.

Adeta şok  oldum bu nasıl itikad, nasıl teslimiyet diye düşünürken  gözlerimden damlalar şakaklarımdan aşağı  boşalıyordu. 

Evet dostlar hayat almasını bilene çok şey öğretiyor.  

Uğradığınız haksızlık karşısında susmanın,  ergeç adaletin tecelli edeceğine  teslim olmanın inandığın değerler için daha hayırlı olacağını düşünüyor değerlerine  olan sadakatinin imtihanından geçtiğinin şuuru içinde  feraset ve metanetle sabredip tefekkür halini sürdürmeyi imani bir görev olarak kabul ediyorsun. 

Sabır, Metanet , Feraset FERAHLIĞA kardeştir öğreniyorsun

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt