DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bahaddin Özbuğutu
Bahaddin Özbuğutu
Giriş Tarihi : 13-09-2022 20:03

94 RUHU..!

O günleri hatırlamayan, hayal meyal hatırlayan, ahirete göç edenler,  ebediyete kadar hiç unutmayacaklar var.

O dönemlerde 'imkansız' sözü 94 ruhunu taşıyanlar için çok yabancıydı. Fırsat varsa imkanda var şuuru ile çalışılırdı 

Kimileri için imkansız olarak görülen fırsatlar, 94 Ruhu ile çalışanlar için çözülmesi çok kolay konular sayılırdı. Bugün BAŞKAN ımızı iyi takip edenler o aşkın verdiği bitmez tükenmez enerjiyi görürler. 

Millete hizmet sevdasının baba' dan oğula geçen genetik bir durum olmadığınıda bilirler. 94 RUHU gayretin zahmete kardeş olduğu, rahmete talip olunduğu bir haldir.

Toplantılarımızı karnımızı değil, gönlümüzü doyuracak yerlerde yapmayı tercih ederdik.. 

Yüksek irtifalarda, Yaradan'nın ücretsiz lütfettiği doğanın içerisinde var olurduk, yer yataklarında yatardık; sabahları içimizde en güzel ezan okuyan (cennet mekanında Ruhu şad olsun) Zekeriya Tutar kardeşimizin adeta ormanları aşarak arşa varan gönüllere nakşeden sesiyle namaza kalkardık. Yuvarlak teneke sobanın odun kokan ateşiyle ısınır, en bereketli en lezzetli azıkların bulunduğu yer sofrasında ağız tadında kahvaltımızı yapar, çay tadında samimi ve riyasız sohbetler ile adeta ruhumuzu okşardık.Vefalı Milletimize yapacağımız hizmetlerin programlarını hazırlardık.

94 Ruhunu taşıyanlar için  seçmenlerimizin gece yarısı araması doğal bir talep sayılırdı. HALKA hizmet HAKK'a hizmet şiarı sayesinde amelimize yeni bir sevap katmanın heyecanını yaşardık.

Yıl 94, Tuzla Başkan Yardımcısıyım; günlerden bir gün gece yarısı saat bir sıralarında telefonumun zil sesiyle uyandım. Açtığımda telefonun diğer tarafında arayan Aydınlı Kuran Kursu hocamız  Sabahaddin Diler Hocam vardı. Sabahaddin hocam tam bir gönül insanı, hayırlarda yarışan Vatan, Bayrak, Devlet, Millet sevdası olan; ALLAH aşkı ile gayretle çalışan bir KUL olmanın ötesinde hiçbir ayrımcılığı kabul etmeyen müstesna bir şahsiyetti. Rabbim sağlığını daim, ömrünü hayırlı eylesin inşallah. 

Konuşmamız başlamıştı.
"Sevgili Başkanım hakkınızı helal edin bu saatte aradım, acil bir durum var kurs binasına gelebilir misiniz?" 

94 ruhunu taşıyanlar o ruhu taşıyanlara sormazdı neden, hayrola... Cevap açık ve net olurdu.
"Hocam aksilik olmazsa 30, 35 dakikaya  oradayım"

Kuran Kursu binasına vardığımda yaşlı bir hacı anne ve kızının bulunduğu ortamda kendimi bulmuştum. Çalışmalarımızı yürütürken Hacı annenin mülkiyeti olan yerde mağduriyetine sebep olmuşuz. Hocam bu sebeple çağırmış. Hacı anne haklıydı ve kısa sürede sorunu çözülmüştü.

94 Ruhu böyle bir şeydi; komşusunun derdiyle dertlenip gece yarısı arayan sevdalıların var olduğu; onların arayışlarından huzur bulan, istek ve taleplerini emir telakki eden  yöneticilerin bulunduğu dönemlerin başlangıcıydı

Yıllar  sonra o RUHUN huzurunu tekrar yaşadığım günün kısa bir özetini paylaşmak istiyorum.
Temmuz 2022 güzel Vatanımızı doğudan batıya, kuzeyden güneye gezerken; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi'yi ziyaret etmek istedim.Mehmet beyin  tarihi bir binada  muhtarlarla rutin istişare toplantısı yaptığını öğrendim. Hiç haber vermeden salonun arkasında bir köşeye girdim. Sayın Başkanımızı, 30 yıllık kadim dostumu dinliyordum. Adeta 94 ruhuna dönmüş ve nostalji yaşıyordum. Bu günü unutmamalıydım, telefonumla çekim yapıyordum. Yabancı olduğumu anlayan bir beyefendi kibarca, "Özür dilerim acaba nerenin muhtarısınız?" demişti. Bir an şaşkınlık geçirdim, "Ben misafirim Sayın Başkanımızın İstanbul'dan dava arkadaşıyım," demiştim. Adımı  ve soyadımı alarak ayrılıp, direkt başkanımız Mehmet Sekmen Bey'in  kulağına giderek sanıyorum benden bahsediyordu. Mehmet Başkan'ım gözleriyle beni aradı. Çok kenarda kalabalığın içindeydim. Yaklaşık 75 muhtar ve yöneticilerin arasında ortama kaynamıştım. Sorulu cevaplı harika bir mecliste bulunmanın huzurunu yaşıyordum, 94'lü yılların mutluluğunu hissederek adeta günlerce süren yol yorgunluğumu gideriyordum...

Biliyorum Başarılı çalışmalar yapan bir çok Belediye Başkanımız bu geleneği devam ettiriyordu.

Başkanımız hazuruna seslenerek.
"Değerli muhtarlarım İstanbul'dan çok kıymetli DAVA arkadaşım  Bahaddin bey gelmiş, müsade ederseniz kısa bir çay molası verelim kardeşime bir hoş geldin diyeyim" 

Yüce Rabbim 94 Ruhu ile çalışan seçilmişlerden onlarla uyumlu çalışan  Bürokratlarımızdan razı olsun  muaffakiyetlerini daim eylesin.

NELER SÖYLENDİ?
@
Rasim Özgün 2 yıl önce
Çok duygulandım,işte davamız ve dava adamlarımız.Rabbim şaşırtmasın ve sayılarını artırsın inşallah.
Kerim KARATEPE 2 yıl önce
Slmalykm. Abi en sol Güllüce, Demirci, Necmettin Erdil, rahmetli kardeşim Zekeriya ve siz. Ancak sakallı kardeşi tanımadım. Umarım doğru sıraladım. Allah razı olsun. O zaman çalıştığım günlere götürdün. Selam ve dua ile hakk yolunda Hakka emanet olunuz.
Şenol kılıç 2 yıl önce
Hocam size çok teşekkür ederim Rabbim size sağlık versin yolunuz açık olsun
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt