DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bahaddin Özbuğutu
Bahaddin Özbuğutu
Giriş Tarihi : 15-06-2023 12:25

İNSAN OLMAK...!

Mezarlık ziyaretlerimde mezar taşlarında altmış yaş altında vefat etmişlerin fazlalığını gördükçe,
Rabbimin verdiği ömre şükrederim. İyilikte yarışmak, yaradanın rızası doğrultusunda hayatı yaşamak için nasibimizin hâla var olduğunu  düşünürüm.

Kartalın yükseklerde yuva kurup yavrularını doyurma azmi, kaplumbağaların binlerce km giderek yumurtalarını doğru yere bırakma gayretleri, kargaların yavrusunun etrafında gezen insanlara saldırıp ölümüne savunma tarzlarından ibret alırım. Hayvanlardan farklı olma irademi kaybetmemek için çaba gösteririm. 

Toplumun huzurunun var olmadığı yerlerde kişisel mutluluklarla avunmanın ne insanlık onuruna ne de Allah'ın adaletine yakışmadığına inanan benliğimle, kendi nefsime ağır gelen haksız muamelerle karşılaşsam dahi
nefsimi ayaklar altına alır, İMAN'ımın gereğini yapar, hayvanlardan farklı olmamız gerektiğini düşünür önce VATAN derim. 

Depremde her şeyini kaybedince "ALLAH verdi, ALLAH" aldı metaneti içinde olan insanımızın  itikatine hayran kalırım. Fedakar Milletin ferdi olmanın  gururunu yaşarım.

Aile içinde her türlü tuzaklarla karşı karşıya kalan kişinin, nefsine ağır gelen davranışlara rağmen ailenin liderinin adaletine güvenip, birliğin zedelenmesine fırsat vermediğine şahit olunca  itimata bak helal olsun saygısını duyarım.

Başına gelen musibete, üzerinde oynanan tuzaklara, kurgulanan oyunlara rağmen fitneye sebep olmamak için hicabını içine atıp manaya, davaya zarar vermeme gayretini gösterenin  sabrına, sadakatine imrenir, onlar gibi olmanın zenginliğine sahip olmak isterim.

Bunların tamamına sabredenlerin hayvanlardan farkı olduğunu bilmenin huzuru içinde,
ellerim semada, dillerim DUA'da arşa yükselen sesimle yaradandan isterim;

*Ya rabbim;
Evladını seven hayvanlardan üstün kılacak kullarından olma gayretimizi daim eyle. 
insanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır sözünün özüne bizleri muhkim kıl* Amin.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt