DÜNYA
Giriş Tarihi : 29-08-2022 11:37   Güncelleme : 05-09-2022 00:24

Yunanistan'dan tehlikeli oyun!

Son dakika haberler: Yunanistan’da iç siyasette sıkışan Miçotakis hükümeti yeni provokasyonlara yöneliyor. Ege’de Türk jetlerine, S-300 sistemi tarafından radar kilidi atıldı. Türk uçakları tacize rağmen görevi tamamladı

Yunanistan'dan tehlikeli oyun!

Son dakika haberleri: Yunanistan Ege ve Akdeniz'de tahriklerine devam ediyor. Son bir haftada üçüncü kez tehlikeli bir hamle yapıldı. Dün yaşanan son olayda Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu yapan Türk jetlerine, Yunanistan'a ait S-300 hava savunma sistemi tarafından radar kilidi atıldı. Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı F-16'lar, uluslararası hava sahasındaki görev uçuşları sırasında Girit Adası'nda konuşlu Yunanistan'a ait Rus yapımı S-300 hava savunma sisteminden radar kilidi atılarak taciz edildi. Türk jetleri tacize rağmen planlı görevlerini tamamlayarak üslerine emniyetle döndü.

'DÜŞMANCA HAREKET'

Yunanistan S-300 hava savunma sistemine ait hedef takip ve füze güdüm radarının, Rodos Adası batısında 10 bin feet irtifada keşif görevindeki F-16'ya yerden havaya füze kilidi atması, Yunanistan'ın söz konusu bataryaları aktif olarak kullandığını da ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz hafta NATO görevindeki Türk F-16 uçaklarına radar kilidi atan Yunanistan, bu sefer aynısını daha önce kapalı olduğu yönünde açıklama yaptıkları ve bütün dünyanın böyle bildiği S-300 ile yaptı.

NATO müttefiki bir ülkenin savaş uçaklarına radar kilidi atılmasının, NATO Angajman Kurallarına göre "düşmanca hareket" sayıldığını hatırlatan güvenlik kaynakları, Yunanistan'ın müttefiklik ilkelerine aykırı davrandığı, batı ülkelerinin de bu konuda çift taraflı politika sergilediği değerlendirmesinde bulundu.

 

Kayak : Sabah.com.tr

AdminAdmin