YEREL
Giriş Tarihi : 05-10-2022 12:22   Güncelleme : 02-01-2023 19:53

YA AKTİF HALE GETİRİN YA DA KALDIRIN

2018 yılında Edirne Belediyesi tarafından bebekli annelerin hayatlarını kolaylaştırmak için şehrin çeşitli noktalarına konulan ‘Bebek bakım ve emzirme kabini’ yapıları bakımsızlık ve ilgisizlik kurbanı oldu.

YA AKTİF HALE GETİRİN YA DA KALDIRIN

Edirne Belediyesi’nden ücretsiz şekilde temin edilen elektronik kartla kullanılabilen kabinlerin, giriş sistemlerinin çalışmadığı ve bakımsızlıktan dolayı çok pis olduğu iddia edildi.

BEBEK BAKIM VE EMZİRME KABİNİ ATIL DURUMDA KALDI

Vatandaşlar, uygulamanın 2018 yıllarında başladığını ve ilk yıllarda bebekli anneler tarafından aktif olarak kullanıldığını belirterek, yıllar içerisinde çevresindeki motorsiklet parklanmaları, yapının kirliliği ve bakımsızlı2813ğı ile artık tercih edilmekten çok uzak bir hal aldığını belirttiler.

 ‘Bebek bakım ve emzirme kabini’ olarak tasarlanan binalardan bir tanesi de kentin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi’nde PTT binasının yanında yer alıyor. Vatandaşlar, kabinde ayrıca engelli aracı şarj istasyonu ve İŞKUR işlem ekranı bulunduğunu ancak her ikisinin de çalışmadığını söyledi. Bir bankaya ait ATM dışında başka bir sistemin çalışmadığını dile getiren vatandaşlar, ‘Kitap paylaşım noktası’ olarak açılan raflarda da siyasi partilerin broşür ve takvimlerinden başka bir şey olmadığını belirttiler.

“YA AKTİF HALE GETİRİN YA DA KALDIRIN”

Vatandaşlar, şehrin en güzel ve en işlek noktasında yer alan bu devasal yapının kullanım amacından çok uzaklaşarak, atıl durumda bir demir yığını haline dönüştüğünü ve Saraçlar Caddesi’nde kötü bir görüntüye sebep olduğunu belirterek, “Belediyemiz ya bu kabine gereken önemi göstersin, aktif hale getirsin, temizlesin ya da bu yapıyı buradan kaldırsın” diyerek, tepki gösterdi.

AdminAdmin