Yerel seçimler ile ilgili değerlendirme yapan Vali Sezer; “Seçimler geride kaldı. İlimiz açısından, ülkemiz açısından umarım güzel hizmetlere vesile olur . Umarım hem ülkemiz için hem de bütün ilimiz ilçelerimiz köylerimiz için hayırlı olur, güzel hizmetler olur.” dedi. 25 Kasım stadyumunun Kent meydanı olması yönünde talepler geldiğini ve bu konuda çalışmaların yapıldığını da ifade eden Vali Sezer; “Burası bizim vitrinimiz, Çok fazla tarihi eser bulunduğu için, yerin altına doğru çalışma yapılacak bir yer değil. Biz burayı çok şık ve çok güzel bir kent meydanı yapalım. Saraçlar caddesi ile de bir bütünlük sağlamış olacak. Oradan da nehre kadar yürüyen bir alan yapıp şehrimize kazandıralım.” Dedi.
Göreve başlayalı 7 ay olduğunu ifade eden Vali Sezer; “Tabi bizim de 7 ay bitti. İli tanıma ve bir taraftan da hızlı bir şekilde zaman kaybetmeyelim diye bazı işlere başladık, bazılarını planladık, daha önce sizinle paylaştığımız şunlar yapılabilir mi şuna başlayabilir miyiz dediğimiz işlerin birçoğuna makul olanlara başladık, başlayamadığımız yolda olan işlerimiz de var, bunları da inşallah bir an önce başlatacağız.” dedi.
EDİRNESPOR ELVERİŞSİZ SAHASI NEDENİYLE HER MAÇ CEZA YİYOR..
25 Kasım Stadyumunun akıbeti ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali SEZER; “Arkadaşlar yani zannediyorum benden önce de buranın yıkılması gündeme gelmiştir, herhalde değil mi? 15-20 senedir konuşulan bir meseledir bu durum. Stadyumla ilgili şöyle bir açmazımız var, bir şehir merkezinde kalmış bir yer, şehir merkezinde olması bir dezavantaj mıdır, değil midir? fakat bizim stadyum açısından şöyle bir dezavantajımız var, çok kötü koşullar ve buranın yıkılıp yerinde yapılması mümkün değil çünkü bildiğim kadarıyla Altında tarihi yapılar ve mezarlık var. Dolayısıyla burada bir yani stadyumun altını da ele alacak şekilde bir çalışma yapılması, mimari bir çalışma yapılması söz konusu değil. Şu anda mevcut haliyle burasını iyileştirmek istesek, iyileştirilmesi de mümkün değil, çünkü ekonomik ömrünü tamamen tamamlamış durumda. Saha zemin olarak oynamaya müsait değil, ikincisi, tribünler can güvenliği açısından ilave tedbirlerle ayakta duruyor, çok sağlıklı değil, soyunma odalarından tutun da birçok bölümüne kadar tamamen uygunsuz şartlardalar ve federasyon tarafından bu şartlar yerine getirilemediği için, bunlar da fiili mümkün olmadığı için getirilemiyor, her maç Edirnespor ceza yiyor.. Tabii bu tarihi bir karar, burası şehrin aslında mihenk taşlarından birisi konumundadır. Buranın yıkılması şehir açısından da önemli. Şehrin geleceği için bir karar vermek gerekiyordu. Ara bir çözüm olarak, yeni stat yapılıncaya kadar Tunca stadında oynansın ve burası da daha sonraki dönemde de aynen Edirnespor’a hizmet edecek şekilde devam etsin.
ÇOK AMAÇLI BÜYÜK BİR STADYUM OLMALI
25 Kasım stadyumunun yıkım ihalesini gerçekleştirdik. Geçtiğim aylarda bizi ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanımızın bize çok önemli bir talimatı oldu ve “Edirne’yi Balkanların spor Merkezi” haline getirelim dedi ve son ziyaretinde de Edirne’de Edirnespor’a , Amatör Spora ve bir çok branşa inanılmaz destekler verdi. Ben yakın zamanda kendisi ile bir daha görüştüm. Bu devletin vermiş olduğu bir taahhüt. Şu anda da çok yaşayan bir stadyum yapılması isteniyor. Alt kısımlarında da diğer spor dallarının faaliyet göstereceği bir kompleksi düşünülüyor. Projelendirme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.” Dedi.
“EDİRNE’YE KENT MEYDANI OLMALI”
25 Kasım stadyumunun Kent meydanı olması yönünde talepler geldiğini ve bu konuda çalışmaların yapıldığını da ifade eden Vali Sezer; “Burası bizim vitrinimiz, Çok fazla tarihi eser bulunduğu için, yerin altına doğru çalışma yapılacak bir yer değil. Biz burayı çok şık ve çok güzel bir kent meydanı yapalım. Saraçlar caddesi ile de bir bütünlük sağlamış olacak. Oradan da nehre kadar yürüyen bir alan yapıp şehrimize kazandıralım.” Dedi.
“MİLLET BAHÇESİNDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR”
Millet bahçesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Sezer; “Ben göreve başladığımda burada devam eden bir süreç vardı. Yargı süreci devam ediyordu. Burada yarım kalan işler vardı. Bu yarım kalan işler zayi olmasın diye bunları tamamlattırdık ve mahkeme sürecini de yakından takip ettik. Mahkeme sürecinde verilen karardan sonra biz süreci yeniden yani sıfırdan başlattık ve TOKİ başkanlığımızla görüşerek projenin revize edilmesini sağladık. Yeniden ihalesi yapıldı ve yaklaşık olarak 1 ay önce yer teslimi yapıldı. Yaklaşık olarak 10 aylık bir ara dönem oldu. İş alan müteahhit şu anda çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. İçeride yaklaşık olarak 11 km yürüme ve bisiklet alanları var. Bunlar tamamlandı. Nehir kenarları ile ilgili de proje revize edilerek 2 katmanlı bir yürüyüş alanı yaratıldı. Bir de tesislerin bulunduğu yerlere de cam korumalı duvarlar projeye eklendi. Nehrin etrafındaki çalışmalar da hızla devam ediyor. Zannediyorum 2 ay içerisinde iç kısımların tamamlanacağını, nehir kenarlarıyla birlikte Eylül ayı gibi projenin biteceğini düşünüyoruz. Bu yaz ise iç kısımların halkımız tarafından kullanılacağını planlıyoruz. ” Dedi.