YEREL
Giriş Tarihi : 20-05-2024 02:35   Güncelleme : 29-05-2024 04:37

HARUN ÖZEN KREDİ FAİZ ARTIŞLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı son dakika kararıyla, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri üzerinden çekilen eski kredilerin faiz oranlarına büyük bir artış yapıldı. Bu durum, özellikle borçlarını ödemekte zorlanan esnaflarımızı etkiledi.” dedi.

HARUN ÖZEN KREDİ FAİZ ARTIŞLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Borç Yükü Ağırlaşıyor

Özen Açıklamasında; “Halkbank aracılığıyla çekilen eski kredilerin faiz oranlarındaki bu artış, esnafı yeni güne borçları daha da artmış bir şekilde uyandırdı. Böyle bir durumla ilk kez karşılaştıklarını belirten Başkan Harun ÖZEN bu durumun esnaflarımızın işlerini daha da zorlaştırdığını belirtiyor.

Kredi Faiz Oranlarında Büyük Sıçrama56

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları kredilerin faiz oranları, %7.5’ten %17’ye yükseltildi. Bu artış, eski kredilerde faiz oranının %120’ye varan oranlarda artış gösterdiği anlamına geliyor.Yeni faiz oranlarıyla güne başlayan Edirne esnaflarımız, durum karşısında şok ve endişe içiresinde. Esnaflarımız için bu durum, işlerini sürdürebilme kabiliyetlerini daha da tehlikeye atıyor. .Bu uygulama yerine, yeni kullandırılacak olan kredilerde kredi faiz oranlarının artırılmasının daha makul olacağını ifade etmek isteriz.

Esnaf, Sanatkarlarımızın ve üyelerimizin adına;

Hükümet yetkililerimizden Esnaf ve Sanatkarlarımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını önemle talep ediyoruz.” dedi.

AdminAdmin