YEREL
Giriş Tarihi : 18-05-2024 02:39   Güncelleme : 29-05-2024 04:37

EDİRNE VALİSİ YUNUS SEZER’İN 19 MAYIS ATATÜRK’ÜANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Edirne Valisi Yunus Sezer 9 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; “Kurtuluş ateşinin yakıldığı, Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü tarih olan 19 Mayıs 1919’un 105. yıl dönümünü, hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

EDİRNE VALİSİ YUNUS SEZER’İN 19 MAYIS ATATÜRK’ÜANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Türk Milletinin kurtuluşu ve vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919da başlattığı hareketle, aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş, sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta5681 dile getirerek, “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır; geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” diyerek Samsun’a ayak bastığı bu anlamlı günü gençlere armağan etmiştir.

Değerli gençler, kendinizi gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip bireyler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız. Ülkemizi daha güçlü yarınlara taşımak adına büyük bir özveriyle çalışarak, bu değerli emaneti gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak en önemli görevinizdir. İdeallerinin peşinden kararlılıkla giden, güçlü, dinamik, kendine güvenen, milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin