GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-08-2022 17:15   Güncelleme : 05-09-2022 00:25

Üzerime ceset yağdı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 16 kişinin hayatını kaybettiği korkunç kazanın görgü tanığı Tercüman Alaaddin Şırkat, kaza anında ve sonrasında yaşanan dehşeti İHA muhabirine anlattı.

Üzerime ceset yağdı

Yaşanan ikinci kazada üzerine cesetler yağdığını belirten Alaaddin Şırkat, "Yüksek sesle şehadeti getirdiğimi hatırlıyorum. İkinci bir ses oldu, çarpma sesi. O sesten sonra üzerime bir şeyler düştü. O kanala çöktüğümde, o anda sadece öleceğimi düşündüm." diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde yüksek lisans yapan Alaaddin Şırkat (28), kaza gününün sabahında uluslararası yabancı bir televizyon kanalının yabancı uyruklu konuğu ile yapılacak röportajda tercümanlık yapma amacıyla, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri Umut Yakup Tanrıöver, Muhammet Abdulkadir Esen ve kameraman Bekir Özdemir ile birlikte Gaziantep'ten yola çıktıklarını söyledi.

İHA canlı yayın aracıyla Şanlıurfa'ya gittiklerini anlatan Tercüman Şırkat, araçta 4 kişi olduklarını ve yol kenarındaki insanların aracı durdurmak için yaptıkları el kol hareketleri üzerine yardım etmek amacıyla aracı emniyet şeridine park ettiklerini, kaza olduğunu öğrendikten sonra ise Umut Yakup Tanrıöver'in 112'yi arayarak yardım istediğini anlattı.

"KAZAZEDELERE YARDIM ETMEK İÇİN KOŞA KOŞA AŞAĞI İNDİK"

Bir aracın şarampole yuvarlandığını ve içerisinde insanların olduğunu öğrendikten hemen sonra ise kazazedelere yardım için aracın yanına koştuklarını kaydeden Şırkat, ilk kazanın hemen sonrasını şöyle anlattı:

"Yabancı uyruklu bir kişi ile röportaj yapmak amacıyla Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya yola çıktık. Araçta rahmetli Umut, Muhammet, Bekir ve ben vardık. İhlas Haber Ajansının canlı yayın aracıyla gidiyorduk. Sabah yaklaşık saat 10.30 sıralarında yolda sağa çekilmiş araçları gördük.

 

Kaynak : Sabah

AdminAdmin