YEREL
Giriş Tarihi : 08-11-2022 02:43   Güncelleme : 22-02-2023 01:45

PRİZREN BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

Edirne Belediyesi daha önce kardeş belediye oldukları Prizren Belediyesi ile ortak çalışma yöntemlerini belirleyen İşbirliği Anlaşmasını imzaladı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Prizren ile her alanda var olan ilişkileri daha da güçlendireceklerini söyledi.

PRİZREN BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Prizren Belediye Başkanı Shakir Totaj, Belediye Başkanı Yardımcıları Kujtim Gashi, Levent Bush ve Nehat Elshani ile Belediye Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Kosova Cumhuriyeti Prizren Belediyesi ile daha önce imzaladıkları anlaşma ile kardeş şehir olduklarına dikkat çeken Başkan Gürkan, şimdi de iki belediye arasında ortak çalışma yöntemlerini belirleyen İşbirliği Anlaşması imzalayacaklarını söyledi.

Prizren Belediye Başkanı Shakir Totaj ve Belediye Başkan Yardımcılarını Edirne’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Prizren hem gönül bağımızın hem de inanç bağımızın, soydaşlarımızın, kimlik ve kültür bağımızın olduğu çok değerli bir kent. Edirne ile çok ortak özellikleri var. Prizren ile birlikte yürüteceğimiz faaliyetler ve programlar Edirne için de çok değerli. Tekrar her iki şehre de hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Prizren Belediye Başkanı Shakir Totaj da bu kadim şehirde kendilerini kabul eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti. Edirne ile kültürel, ekonomi ve turizm gibi birçok alanda işbirliği içinde çalışacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Totaj, “Kosova ile Türkiye’nin geçmişten bu yana köklü bir kültürel bağı var. Bu anlamda Prizren ve Edirne arasındaki işbirliğini geliştirerek, güçlendireceğiz” dedi.
Prizren Belediye Başkanı Shakir Totaj ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan daha sonra her iki kent adına İşbirliği Anlaşmasını imzaladı.
Ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Prizren Belediye Başkanı Shakir Totaj ve Belediye Başkan Yardımcılarına Tarihi Belediye Binası ile Atatürk Odası’nı gezdirerek, Edirne’nin tarihi hakkında bilgiler verdi.

AdminAdmin