YEREL
Giriş Tarihi : 30-08-2022 18:13   Güncelleme : 05-09-2022 00:24

Pekcanlı; “Türk Milletini, özgürlüğe ve Bağımsızlığa kavuşturan altın bir sayfadır.

30 Ağustos Zaferi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yazılmış büyük bir destandır. Ebedi Başkomutanımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, Türk Milletini, özgürlüğe ve Bağımsızlığa kavuşturan altın bir sayfadır.

Pekcanlı; “Türk Milletini, özgürlüğe ve Bağımsızlığa kavuşturan altın bir sayfadır.


30 Ağustos günü, aziz milletimiz "Ya istiklal ya ölüm” diyerek çıktığı yolda hedefine ulaşmış, bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu zafer ile halkımızın yaktığı, Bağımsızlık, Özgürlük ve adalet ışığı tüm mazlum milletlerin de tutsaklık zincirlerini kırarak özgürlüğe kavuşmasına ilham vermiştir.
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk bize "Ya istiklal ya ölüm" diyerek yol göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi ile Türk Milleti küllerinden tekrar doğmuş ve atalarımızın bize emanet ettiği bu topraklarda sonsuza dek bağımsız yaşama iradesini tüm dünyaya göstermiştir. Dumlupınar’da kazanılan zafer, millet egemenliğine dayalı yeni bir devlete kavuşmamızın yolunu açmıştır Vatan uğrunda, bayrak uğrunda, bağımsızlık uğrunda ödenen bedelleri hiçbir zaman unutmadan, ecdadımızın yaptığı gibi, güzel ülkemizi yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Şu kesindir ki 1071 de Alparslan orduları, Malazgirt ten girerek Anadolu’yu Türk toprağı haline getirmiştir. 1922 de ise Mustafa Kemal Atatürk bu durumun hiç bir şart altında değiştirilemeyeceğini bütün Dünyaya göstermiştir. Dolayısı ile bu iki büyük değerin bir birine alternatif olarak gösterilmeye çalışılması son derece yanlış ve tehlikelidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize rahmetle anıyor , vatanı için mücadele veren kahramanlara şükranlarımı sunuyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

AdminAdmin