YEREL
Giriş Tarihi : 04-04-2023 23:48   Güncelleme : 27-04-2023 00:19

Pehlivanlarımızın sosyal medya yerine sahada konuşmasını isteriz

Geçtiğimiz yıl düzenlenen 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde rakibi Mustafa Taş'ı mağlup ederek başpehlivan olan Cengizhan Şimşek’in doping havuzundayken yer bildirimi yapmaması üzerine unvanı ve ödülleri iptal edilmiş ve Altın kemerin rakibi Mustafa Taş’a verilmesi gündeme gelmişti.

Pehlivanlarımızın sosyal medya yerine sahada konuşmasını isteriz

Yürütmeyi durdurma kararı aldıran Cengizhan Şimşek, “Altın kemer masada değil sahada alınır” diyerek rakibi Taşa adeta meydan okumuştu.  Devam eden süreçte iki pehlivan arasında sosyal medya üzerinden zehir zemberek mesajların yayınlaması üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar yağlı güreşlerinin ev sahibi Edirne Belediyesi olarak bu sürecin dışında olduklarını söyleyerek; “Yaşanan sürecin bizimle hiçbir ilgisi yoktur. Biz sadece Kırkpınar organizasyonunu yapan kuruluşuz. Er meydanında da sahaya çıkacak olan pehlivanlara da lisansı veren federasyondur. İki pehlivanın kendi arasındaki tartışmalar Kırkpınar’ın ruhuna da zarar veriyor. Biz pehlivanların sahada konuşmasını isteriz. Hepsi bu ülkenin evlatları, hepsi bu ülkenin pehlivanları.  Biz burada taraf olamayız. Ama ortada ciddi bir kaos var. Bakın Kırkpınar da yaklaşıyor. Kısa süre içerisinde bunun yetkililerce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Burada da maalesef gerçekten iyi niyetle, saflıkla kötü niyetle diyemeyeceğim ya da boş vermişlikle gelinen bir süreç var.  Keşke o tedbirler zamanında bir önceki federasyon tarafından uygulansaydı da bu noktaya gelmeseydik. Ben herkesi serinkanlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. Sonuçta bu pehlivanlarımız yarın öbür gün aynı çayırda yine güreş tutulacak. Herkes sakin olsun. Hukuk her zaman en doğru kararı verir." Dedi.

Pehlivanlar arasındaki Altın Kemer Kaosunun yaşandığı süreç ile ilgili bilgiler veren Gürkan “Edirne Belediyesi olarak biz sadece saha içinde görev yapan cazgırları belirliyoruz.  2022 yılında düzenlenen Kırkpınar Yağlı güreşlerinde  o zamanki Güreş Federasyonundan lisanslarını alan Mustafa Taş ve Cengizhan şimşek ve diğer pehlivanlar  er meydanına çıkarak güreştiler.  Kırkpınar’dan sonra da bildiğiniz gibi Yeni kurulan Geleneksel Güreşler Federasyonu görevi devraldıktan sonra Cengizhan Şimşek’in geçmişteki (haklıdır yada haksızdır onu bilemem)  testlere gitmediği için bir cezası çıktı. Sonucunda federasyon ve tahkim kurulu bir karar verdi.  Bize de tebliğ edilen kararda “Cengizhan Şimşek’in başpehlivanlığının iptal edildiği ve başpehlivanlığın 2. Sıradaki Mustafa Taş’a verilmesi gerektiği şeklinde bize bildirildi. Bizde Resmi bir kurum olarak Geleneksel federasyonun bildirimine göre hazırlıklarımızı yaptık. Bu süreçte, Federasyon ve Kırkpınar ağası ile görüştük, arkadaşlarım Mustafa Taş’la görüştü. Sonuç olarak ta Altın Kemerin Mustafa Taş’a takılmasına karar verdik ve bunun için bir tarih belirledik. Deprem felaketi nedeniyle  sade bir törenle Altın kemeri benim makamımda, Federasyon başkanı, Ağamızın katılımıyla pehlivanımıza takma kararı aldık. Bu sürecin Tarihini belirledik ve davet ettik ancak o sabah bize bir idare mahkemesinden Cengizhan Şimşek’in yürütmeyi durdurma kararı aldırdığı tebliğ edildi. Türkiye Cumhuriyeti hukuk üzerine yürüyen bir devlettir. Bize gelen bir mahkeme kararı varsa benim bunu görmezden gelme gibi bir davranış içine girmem söz konusu bile olamaz. Bu gelişmeler üzerine yeni bir kaos yaşanmaması için ben o günkü töreni iptal ettim ve taraflara da bildirdik. Şimdi ben hukuki anlamda yeni gelişmeleri bekliyorum. “ dedi.

AdminAdmin