YEREL
Giriş Tarihi : 24-04-2023 17:59   Güncelleme : 27-04-2023 00:19

İYİ Partili Prof. Dr. Akalın, üreticinin sorunlarına dikkat çekti

MAZOTTAKİ ÖTV KALDIRILACAK

İYİ Partili Prof. Dr. Akalın, üreticinin sorunlarına dikkat çekti

İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın, tarım ülkesi Türkiye’de soğanın kilosunun 30 TL’ye çıkmasının iktidarın yanlış ekonomi politikalarının sonucu olduğuna vurgu yaparak, “Ülkemizi hammadde dışa bağımlılıktan kurtaracağız. 3 yıl boyunca mazotta yüzde 30, gübrede yüzde 25; yem, tohum, ilaç, elektrik ve sulamada yüzde 20 destek vereceğiz. Mazottaki ÖTV kaldırılacak” dedi.
İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Edirne’de 14 Mayıs’ta tarih yazmak için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
İl, ilçe yöneticileri ve milletvekili adayları Dilek Kırmızı, Hasan Hakan Şahin ve Hüseyin Erkin ile birlikte Saçlımüsellim köyünde düzenlenen iftara katılan Prof. Dr. Akalın, diğer milletvekili adayı Hasan Hakan Şahin ile birlikte iftar sonrası Sığırcılı ve Çakmak köyünü ziyaret etti. Değirmenci ve Hamitli köylerinde vatandaşlarla buluşan Prof. Dr. Akalın ve Şahin üreticinin sorunlarına dikkat çektiler
ÜRETEN TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ
Üreticinin sorunlarına değinen Prof. Dr. Akalın, Türkiye’nin hammaddede dışa bağımlı hale getirildiğine işaret ederek, şunları söyledi:
“Çiftçimiz tarlaya küstü. Üretimden vazgeçti. Tarım ülkesi Türkiye’de soğanın kilosunun 30 TL’ye çıkması iktidarın yanlış ekonomi politikalarının sonucudur. Bu sonucu değiştireceğiz. Ülkemizi hammadde dışa bağımlılıktan kurtaracağız. Üreten bir Türkiye inşa edeceğiz. Çiftçi Kayıt Sistemi yerine, tarla tapularını ve kira kontratını esas alan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi hayata geçirilecek. 3 yıl boyunca mazotta yüzde 30, gübrede yüzde 25; yem, tohum, ilaç, elektrik ve sulamada yüzde 20 destek verilecek. Tarımda indirimli elektrik tarifesi kullanılacak ve mazottaki ÖTV kaldırılacak. Türkiye'nin İYİ ve cesur evlatları; bugün, tarihi bir seçimin arifesindeyiz.”

AdminAdmin