YEREL
Giriş Tarihi : 24-04-2023 17:55   Güncelleme : 06-03-2024 00:58

İKTİDARIN AYAK SESLERİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

AK Parti Edirne Milletvekillerinin Aday Tanıtım toplantısı Lalezar Restoranda gerçekleşti.

İKTİDARIN AYAK SESLERİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

Edirne Merkez Mahalle ve Köy Muhtarları ve AK Parti 28. Dönem Edirne Milletvekilliği Adaylarının katılımı ile gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve partililer katıldı. 

Toplantının  açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Belgin İba; “Muhtarlarımız her zaman milletimize hizmet yolunda ilk aklımıza gelen yol arkadaşlarımız, yoldaşlarımız, Cumhurbaşkanımızın deyimiyle omuzdaşlarımız. Bizim de tek bir amacımız, tek bir hedefimiz ve tek bir gayemiz var. O da Edirne’deki her bir hemşerimize köy köy, mahalle mahalle, sokak sokak ulaşmak ve ne derdi, ne sıkıntısı varsa çözebilmek. Edirne’mizi daha yaşanılabilir, daha huzurlu bir kent haline getirmek. 

Ülkemizin son 20 yılına baktığımızda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çok büyük kazanımlar elde ettik.  Tam bağımsız bir Türkiye hedefimiz için, ulaşımdan teknolojiye, milli savunmadan sağlığa kısacası her alanda birbirinden önemli projeleri hayata geçirdik. Ve bugün de ülkenin kaderini belirleyecek bir seçimin arifesindeyiz. Hepimizin şahit olduğu gibi ülkemiz son dönemde zor bir süreçten geçiyor. Pandemi dönemi ile başlayan tüm turizm gelirlerimizin kaybettiğimiz, esnafımızın 2 yıl dükkanlarını açamadığı, işyerlerimizin kapandığı bir dönemin hemen arkasından bir sürü doğal afetler, hemen arkasında Rusya-Ukrayna savaşı, enerji ve gıda krizi ve en son asrın felaketi dediğimiz depremler. Biz bu felaketleri yaşarken hiçbir insanımızı mağdur etmedik. Söz verdiğimiz tüm kazanımları yerine getirdik. EYT’den  Savunma sanayisine kadar, kendi doğalgazımızı 3 yıl gibi kısa bir sürede hanelerimize verecek duruma geldik. İHA’larımız, SİHA’larımız, Savaş gemilerimiz üreticilerimize verdiğimiz desteğe kadar, üretim ekonomisine geçtiğimiz ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma mücadelemiz devam ediyor. Ben buradan tüm muhtarlarımızın 14 mayısta gereken hassasiyeti göstereceklerine yürekten inanıyorum.” Dedi. 

3 çocuk annesi ve  36 yaşında ve  Şehir  plancısı olan AK Parti Edirne 4. Sıra Milletvekili Adayı SEVDA Nur Kurban yaptığı konuşmada; “ Bu seçim süreci bana çok güzel bir tecrübe oldu. Köy köy gezerken insanlara daha fazla dokunabilme ve daha fazla insanı tanıma mutluluğunu yaşadım. Bu sürecin gelecek dönemlerde işimde de katısını göreceğime eminim. Bundan sonra Edirne’miz için daha iyi hizmet edeceğime inanıyorum. Milletvekilliği adaylık sürecim Edirne’ye hizmet yolunda önümü çok açtı ve benim için büyük bir deneyim oldu.   

1970 yılında Edirne Gazmihal mahallesinde doğan  Romanların ağbisi, Edirne Roman Derneği Başkanı ve  AK Parti Edirne 3. Sıra Milletvekili Adayı Erdinç ÇEKİÇ, “Edirne’ye hizmet yolunda AK Parti’den  bir aday olarak karşınızdayım. Edirne’ye hizmet edebilme bilinci ve şuuru içindeyim. Ticari ve ekonomik anlamda da Edirne’nin sorunlarına vakıf biriyim. Bugüne kadar yaşadığım 30 yıllık siyasi tecrübe, 20 yıllık sivil toplum deneyimi, Ulusal ve uluslar arası alanda yapılmış bir çok çalışmada görev alma biliciyle şehrime bir çivi çakabilme ve sorunları dile getirebilme adına Kıymetli vekilim Fatma Aksal ve vekil arkadaşlarımla beraber , inşallah sizlerin de tasdiki ile  ilimize hizmet edebilme amacıyla bu göreve talip oldum.” Dedi. 

Daha sonra konuşan  AK Parti Edirne 2. Sıra Milletvekili Adayı Av. Tarık Hatipler; “20 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Muhtarlarımıza her türlü iyileştirmeler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. İnanıyoruz ki bundan sonraki dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve önderliğinde yine muhtarlarımıza yönelik olarak yapılacak çalışmalar devam edecektir. AK Parti ailesinin Edirne  ilimizde daha  fazla vekiller Ankara’da temsil etmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bunca yıllık teşkilat geçmişimizde  ve bunca yıllık Edirneliliğimizde dikkat ettik ki, “Buraya yapılan ve getirilen hizmetler  her zaman bir eksiklik içerisinde  kaldı. Belediye ve yerel yönetimler anlamında maalesef sınıfta kaldığımız bir şehirde yaşıyoruz. 

Bizim sevdamız, bizim davamız, bizim düşüncemiz bu şehre dair. İnanıyoruz ki bu şehir çok daha iyisine layık. Bu şuurla 2. Sıradan bizleri aday gösteren Cumhurbaşkanımıza hem bir teşekkür anlamında, hem de bu şehre olan sorumluluğumuzu yerine getirmek anlamında bir mücadele veriyoruz. İnşallah muhtarlarımızın da desteği ile biz Edirne’den en  az 2 vekille Ankara’da ilimizi temsil etmek istiyoruz. Bizler derdi Türkiye, derdi memleket olan Cumhurbaşkanımızın bundan sonra neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Karşı taraftaki ittifak gurubunun iktidara gelmesi durumunda ise ne yapamayacağını da çok iyi biliyoruz.  Karşı taraftaki ittifak grubunun bu ülkeyi yönetmek ve bu ülkeye hizmet etmek gibi bir derdi maalesef yok. Dolayısıyla diyoruz ki, doğru adımlarla, doğru adamla biz yolumuza devam edelim. Bu şuurla ve bilinçle Edirne’de seçilebilecek tek yerden ve tek Edirne merkez doğumlu aday olarak sizlerden destek istiyorum. ” dedi. 

Milletimiz ne derse bizim başımızın üstünde yeri var’. İktidarda olduğumuz 21 yıldır yaptığımız gibi gecemizi gündüzümüze katarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu millete hizmet etmek için çalışıyoruz. Bugün burada sizlere iktidarımızda yapılan hizmetleri saymaya kalkarsam bugün değil yarın da yetmez. Sayın Cumhurbaşkanımız o programdan o programa gidiyor. Allah’a çok şükür. İşte hayal denilen birçok projeyi gerçekleştirdik. Yolları yaptığımızda işte ‘Niye bu yolları yapıyorsunuz’ dediler. Dün ben Ankara’dan geldim. Kuzey Marmara Otoyolu’nda iğne atsanız yere düşmüyordu. Bırakın normal otoyolu. İşte havaalanı yine ona keza kalabalık. ‘Şehir hastanelerini niye yapıyorsunuz?’ dediler. Hiç kimsenin tahmin etmediği yüzyılda yaşanan bir Pandemi sürecini hep birlikte yaşadık. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesi vatandaşlarına bir tane ilaç bulamazken Allah’a çok şükür biz kendi vatandaşlarımızı tedavi etmekle kalmadık. Dünyanın bütün ihtiyaç sahibi mazlum ülkelerine mağdur ülkelerine de yardım ettik. Bu millete hizmet etmeye devam ediyoruz. 

Ve milletimizin desteğiyle de bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz. Dün TBMM’de meclis başkanımızın makam aracı yerli otomobilimiz TOGG’u denedim. Ben tabi çok anlamıyorum otomobilden ama birçok uzmanın ifadesine göre dünyanın en yüksek standartlarına sahip markalarıyla yarışan bir araç. İnşallah çok yakında da Edirne’mizin sokaklarında da olur. Yerli İHA’larımız, yerli SİHA’larımız bunların hepsi artık hayal denilen projeleri gerçekleştirdik. Artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye var. İşte IMF’den kredi almak için IMF’nin kapısında bekleyen bir Türkiye yok. Bugün bütün yaşananlara rağmen bir Pandemi yaşadık. Arkadan dünyayı kasıp kavuran bir ekonomik kriz yaşadık. Hemen akabinde de biz asrın felaketi diyoruz, ama coğrafyamızda 1000 yıldır yaşanmayan büyüklükte bir deprem yaşadık. Buna rağmen biz çalışmaya, üretmeye vatandaşımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Artık IMF’nin kapısında bekleyen bir Türkiye yok. IMF’ye borç veren, ‘dünya beşten büyüktür’ diyen bir Türkiye var. Bazı kesimler ‘Ya Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun’ diyorlar. Aslında mesele Recep Tayyip Erdoğan falan değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında güçlenen, büyüyen ve ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen bir Türkiye. Asıl hedef o. Hiç kimse Türkiye’nin büyümesini güçlenmesini istemiyor. Bir bakıyorsunuz. Bir yanda ömrünü bu millete hizmet yolunda adamış. Recep Tayyip Erdoğan ve ittifak ortakları, öbür taraftan karşı tarafta kim var? Ben bilmiyorum. 

Bir bakıyorsunuz ortağı diyor ki ‘Biz Cumhuriyetin kazanımlarını geri çevireceğiz’. Hiç kimse müsaade etmez. Ben önümüzdeki seçimlerde de vatandaşlarımızın ellerini vicdanlarına koyarak, Türkiye’nin büyümesini gelişmesini isteyen, güçlü olmasını isteyen vatandaşlarımızın sandığa gittiklerinde en doğru kararı vereceklerine inanıyorum. Evet ulaşımdan sağlığa, bilişimden teknolojiye ülkede çığır açan işler yaptık. Ama Edirne’mizde de durmadık. Edirne’mizde de son 20 yılda Ak Parti iktidarında çok önemli işlere imza attık. Ben sadece son 5 yılda yaptığımız birkaç tane işten bahsetmek istiyorum. İşte hemen burada dibimizden geçen hızlı tren projesi. Bence Cumhuriyet tarihinin Edirne için en önemli projesidir. Bu deprem felaketinde de ulaşımın ne kadar önemli olduğunu gördük. En büyük sıkıntıyı ulaşımda yaşadık. Ulaşımın önemini idrak ettik. İnşallah hızlı tren projesi tamamlandığında benim Edirneli hemşerilerim bir saat 10 dakika gibi kısa bir süre de İstanbul’a gidecekler. Sadece bu insan taşımacılığında kullanılacak bir hat değil aynı zaman yük taşımacılığında da kullanılacak. Bu bizi ticaretimizde de ekonomimizde de her anlamda geliştirecek. Bugün alt yapı yatırımlarını tamamlamış bir Türkiye var” dedi.

AdminAdmin