YEREL
Giriş Tarihi : 17-09-2022 23:33   Güncelleme : 30-10-2022 03:01

GÜRKAN, GAZİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şehit ve gazilerin vatan için verdiği mücadelenin tarih sayfalarında en yüce kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yerini aldığını belirterek, ‘Onlar, bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim ama vatanım olmadan yaşayamam‘ diyen Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir” dedi.

GÜRKAN, GAZİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Şehit aileleri ve gazilerin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Gürkan, Belediye olarak da yeni bir adım atarak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde, “Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi”ni kurduklarını hatırlattı. Gürkan mesajında şunları söyledi; “13 Eylül 1921′ de kazanılan Sakarya Zaferi'nin hemen ardından Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa, Edirne ve Kozan Milletvekilleri sıfatıyla Büyük Millet Meclisi Reisliği'ne cepheden telgrafla gönderdiği ‘Bizzat muharebe meydanındaki tedbiriyle muzafferiyetin amil ve müessiri olmuş Başkumandan Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine müşirlik rütbesi ile gazilik ünvanı tevcihini teklif ve istirham ederiz. Büyük Millet Meclisi'nin bu teveccühünün milletimiz tarafından doğrudan doğruya bütün orduya müteveccih bir eser-i takdir ve taltif olacağı kanaatinde bulunduğumuzu arz eyleriz.” önergesinin ardından TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921’de 'gazilik' unvanı ve 'mareşallik' rütbesi verildi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı verilmesinin yıl dönümü olan 19 Eylül’ü tüm Türkiye’de her yıl, “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.
Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, fedakarlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmakta, ezanımız beş vakit minarelerimizden özgürce okunmaktadır.
Şehit ve gazilerimizin vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği kutsal mücadele, tarih sayfalarında kahramanlık, vatanseverlik destanı olarak yerini almıştır. Tam bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk ilke ve devrimlerinin gerçek savaşçıları olan gazilerimizin başarı ve fedakârlıkları yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.
Şehit yakınları ve Gazilerimize, saygın kişiliklerine ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları sunmak, hepimizin en önemli görevi, sosyal devlet olmanın gereği, toplumsal borcumuzdur. Bizler, şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, gazilerimizin taleplerine cevap verebilmek adına sadece özel günlerde değil her daim yanlarında olabilmeyi bu vatana olan gönül borcu bildik. Bu nedenle şehit ailelerimize ve gazilerimize yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini koordineli olarak yürütebilmek; şehit aileleri ve gazilerimizi ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan desteklemek ve bu konuda toplumsal duyarlılığı güçlendirici faaliyetleri gerçekleştirmek adına Edirne Belediyesi bünyesinde Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi kurduk. Şehit aileleri ve gazilerimiz için ne yapsak az.
Sakarya Meydan Savaşı’nın kazanılması sonrasında, Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921′de “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin 101. yıl dönümünü kutluyor, tam bağımsız özgür bir Türkiye için, uğruna canlarını hiç çekinmeden ortaya koyan ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum”

AdminAdmin