YEREL
Giriş Tarihi : 05-09-2022 00:47   Güncelleme : 05-09-2022 22:02

Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta Projesi

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan "Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta" projesi başarılı bulunarak hibe desteği almaya hak kazandı.

Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta Projesi

2966Destek Sözleşmesi bugün Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Yatırım Destek Ofisi'nde Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Emre Alp ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'in katıldığı törende imzalandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşkur İl Müdürlüğü'nün ortaklığı ile istihdam edilebilirliği arttırarak sosyal içerme sağlayan projemiz kapsamında kurulacak olan "Gastro Akademi Mutfağı" ile, yeme içme sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin ulaşmakta zorlandığı kalifiye eleman ihtiyacını karşılarken, aynı zamanda ne eğitimde ne istihdamda (NEET) yer alan sosyal gruba mesleki yeterlilik kazandırarak istihdamını sağlayacağız.

Proje Tasarımını Üyelerimiz ile Gerçekleştirdik Edirne ili 2020 yılı SGK verileri analizine göre; NACE (Rev.2) sınıflandırmasında yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetleri kapsamında 842 adet iş yeri bulunmakta ve bu iş yerlerinde 3.690 kişi istihdam edilmektedir. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası bu kapsamda proje tasarımından önce mevcut durum ve ihtiyaç analizine yönelik olarak üyelerine anket uygulaması yapmıştır. 500 kişinin kayıtlı olduğu sektörde %87'lik bir geri dönüşün alındığı anketler analiz edildiğinde, sektör birkez daha ihtiyacını yinelemiş ve bu alanda mesleki eğitim alacak olan bireyleri istihdam edeceğini ifade etmiştir. Dezavantajlı durumda olan, ilin en çok gelir getiren turizm sektörüne hizmet veren yeme içme işletme-lerindeki bu ihtiyaç ve açığın, herhangi bir mesleki yeterliliği ve geliri olmayan işsiz kesime meslekli beceri edindirerek, sektöre kazandırılması iki sorunun birden çözümüne hizmet edecek. 2 Milyon TL'lik SOGEP desteği ve 0,5 Milyon TL'lik özel sektör katkısıyla bölgemize kazandıracağımız "Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta" Projesi, İlimiz ekonomisine, turizmine, üyelerimize ve fayda sağlaya-cağı tüm sosyal gruplara hayırlı olsun!” denildi.

AdminAdmin