GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-08-2022 17:18   Güncelleme : 18-11-2022 19:41

Emeklilikte tek formül

Son dakika haberi...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT çalışması için tek formül üzerinde durulduğunu açıkladı. Peki emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi süreci nasıl işleyecek?

 Emeklilikte tek formül

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmalar devam ederken oluşturulan çalışma grubu tüm alternatifleri değerlendirerek teknik çalışmasını tamamladı. Bu konuda bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tüm formüllerin teke indirildiğini bunun üzerinde değişik aşamalarla çalışma yürütüleceğini ve bu yıl sonuna kadar kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı. Peki bu tek formül neyi içeriyor, çalışmalar hangi aşamalardan geçecek, kimler nasıl şartlarla emekli olacak?

Edindiğimiz bilgilere göre şu anki çalışmalarda yaş ve prim kriterleri öne çıkmaya başladı. Buna göre 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış yıl ve prim şartını tamamlamış olanların bekleyeceği yaş şartıyla ilgili bir indirim ya da belli bir yaş kriteri belirlenmesi söz konusu olabilecek.

 

Kaynak : Sahah

AdminAdmin