YEREL
Giriş Tarihi : 17-09-2022 23:24   Güncelleme : 30-10-2022 03:01

EDİRNE VALİSİ H. KÜRŞAT KIRBIYIK’IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle yayınladığı mesajda; “Üzerinde yaşadığımız toprakları aziz milletimize vatan yapmak uğruna en değerli varlığı olan canlarını ortaya koyarak, bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan, Türk Kahramanlığının sönmez meşaleleri olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

EDİRNE VALİSİ H. KÜRŞAT KIRBIYIK’IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI


Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşın hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Ülkemizin her karış toprağında, vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Bu kutsal topraklar, aziz şehit ve gazilerimizin destansı mücadelesi neticesinde bizlere emanet edilmiş, ay yıldızlı bayrağımız yine aziz şehit ve gazilerimizin sayesinde bu mukaddes vatan üzerinde özgürce ve gururla dalgalanmaktadır
Devletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak yolunda, gerektiğinde yine şehitler ve gaziler vermekten asla kaçınmayacak olan bu millet, şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatırken, gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek, layık oldukları sevgi ve saygıyı eksik bırakmamış ve bırakmayacaktır.
Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerimizdir. Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek, hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek hepimizin en önemli sorumluluğudur. Unutmayınız, devlet ve millet olarak daima yanınızda olmaya devam edeceğiz, hizmet kapımız da gönül kapımız da sizlere sonuna kadar açıktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin