YEREL
Giriş Tarihi : 24-02-2024 01:34   Güncelleme : 06-03-2024 02:35

EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN KANDİL SİMİDİ İKRAMI

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen Kandil Simidi ikramına, bu yıl Berat Kandili’nde de devam etti. Kandil simidi dağıtımına bizzat katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Berat Kandili’nin Edirne’mize, hemşehrilerimize Edirnelilere, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN KANDİL SİMİDİ İKRAMI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her kandil olduğu gibi bu yıl Berat Kandil’inde de kandil simidi ikramında bulundu. Edirne Belediyesi başta Saraçlar Caddesi olmak üzere camilerde, Halk Ekmek Büfelerinde, 24 mahalle muhtarlığında ve şehrin birçok farklı noktasında vatandaşlara toplamda 15 bin adet kandil simidi dağıtıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Kandil Simidi dağıtımına bizzat katılarak, Saraçlar Caddesi’nde vatandaşlara Kandil Simidi ikramında bulundu.

Berat Kandili nedeniyle Saraçlar Caddesi başta olmak üzere camilerde ve kentin çeşitli noktalarında 15 bin adet Kandil Simidi ikramında bulunduklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Berat Kandili’nin Edirne’mize, hemşehrilerimize Edirnelilere, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Herkesin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum. Kandiller birlik ve beraberliğimizin, milli günler, dini günler en üst seviyeye çıktığı günler. Bugünler, o günlük yaşamdaki gerginlikler, çatışmalar, ayrışmalar, ayrıştırmalar hepsinin son bulduğu günler. İnşallah bu kandil de milletimizin birlik, beraberliği için bir arada olması için ülkemizin daha aydınlık, daha özgür, daha çağdaş, daha adil ve daha adaletli günlere ulaşması içinde bir vesile olur. Tüm Edirnelilerin bir kez daha kandilini kutluyor. Hepsine saygılarımı sunuyorum. Bugün her kandilde olduğu gibi yaklaşık 15 bin Kandil Simidi dağıtıyoruz, Edirne’nin çeşitli yerlerinde. Bizde burada hem Edirne’ye gelen konuklarımıza hem de hemşehrilerimize kandil simidi ikram ediyoruz. Edirne’nin turizm yapısı burada da ortaya çıkıyor. Bizden Kandil Simidi alan, Bulgar vatandaşlar da oluyor, Yunan vatandaşlar da oluyor. Baştan anlayamıyorlar bunun ne olduğunu, neden ücretsiz verdiğimizi anlayamıyorlar. Hepsine tek tek anlatarak gelenek ve göreneklerimizi onlara da tanıtmış oluyoruz. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin