YEREL
Giriş Tarihi : 30-08-2022 18:10   Güncelleme : 18-11-2022 19:41

Belediye Başkanı Gürkan 30 Ağustos mesajı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “30 Ağustos 1922 tarihi; mazisine sayısız zafer, şan ve şerefle dolu eşsiz kahramanlık destanları sığdıran Yüce Türk milleti, verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla taçlandırarak, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunun temellerinin atıldığı şanlı bir gündür.

Belediye Başkanı Gürkan 30 Ağustos mesajı

Zaferimizin 100. yılı kutlu olsun” dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Türk Milleti’nin Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğini belirten Gürkan, “Mustafa Kemal Atatürk’ü de, 30 Ağustos Zaferi’ni de asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi. Gürkan mesajında şunları söyledi:
“30 Ağustos, Ulu Önder, Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ulusu küllerinden yeniden var ettiği, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunun temellerinin atıldığı şanlı bir gündür. 30 Ağustos aslında bir anlamıyla da, yeni genç Türkiye Cumhuriyeti’nin de kuruluş tarihidir. 30 Ağustos, 15 Mayıs 1919’ta İstanbul açıklarında bindiği Bandırma Vapuru’nda, gemideki askerin İngiliz-Fransız donanmalarını gösterip; ‘Paşam bunlar ne olacak?’ dediğinde, ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen o Büyük Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurdu işgale gelen bütün emperyalistleri Türkiye’nin topraklarından attığı gündür. 1071’de Alpaslan’ın Anadolu’yu aldığı tarihle Büyük Taarruz’un başlangıcı aynı tarihtir. 26 Ağustos 1071’de Alpaslan, Anadolu’yu fethederek bize bir yurt kazandırmıştır. Alpaslan’ın zaferinin kalıcı olmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos 1922’de başlattığı Büyük Taarruzdur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922 de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış; Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. 26 Ağustos 1922’yi ve ardından gelen 30 Ağustos Zaferini asla ve asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çünkü bir milletin devamlılığını sağlayan geçmişidir.
30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu Milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Milletimizin edebi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuza kadar ama sonsuza kadar daima ve daima yaşatmaya devam edeceğiz. Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Edirne'den Ardahan'a bu milletin bütün fertlerinin Cumhuriyet sevgisi, yurt sevgisi ve Mustafa Kemal Atatürk sevgisi vardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri bu millete her zaman ışık tutmuştur, bundan sonra da tutmaya devam edecektir. İşte bu kutlu zaferin bugün 100. yılını kutlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bugün bir kez daha söz veriyoruz ki tüm imkansızlıklara, yokluklara, çekilen açılara rağmen bin bir zorlukla kurulan Cumhuriyet’imize sahip çıkmaya, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ülkemizi ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

AdminAdmin