YEREL
Giriş Tarihi : 20-05-2024 02:06   Güncelleme : 29-05-2024 04:37

BAŞKAN GENCAN AKIN’DAN ÜRETİCİ DESTEK KARTI!

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın talimatlarıyla düzenlenen ve şehirdeki tüm tarım kuruluşlarının katıldığı 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Yoğun ilgiyle karşılanan etkinlikte konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın “Edirne’mizin tarımsal potansiyeline inanıyor, çiftçilerimize destek olmak için “Edirne Belediyesi Üretici Destek Kartları”nı hayata geçiriyoruz.

BAŞKAN GENCAN AKIN’DAN ÜRETİCİ DESTEK KARTI!

Emekleriniz için size minnettarız. Hep birlikte, daha güzel işler yapacağız” ifadelerini kullandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Edirne Ziraat Odası Genel Sekreteri Cengiz Küçükduvan, Edirne Köy Muhtarları Derneği Başkanı Fatih Kıyga açılış konuşmalarını yaptı.


Burada konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın ise şu ifadeleri kullandı;
“Soframızdaki ekmeğin, yediğimiz her lokmanın değerini bilerek, kıymetli çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyoruz. Siz üreten insanlar, sizin sayenizde hayat var, elleriniz dert görmesin. Trakya dediğimizde, tarım, üretim, çocukların neşesi ve tarladaki çalışmanın tozu akla gelir. Güneşin doğuşunda günebakanın dansı, sonra suya atılan beyaz incinin kalitesi gözlerimizin önüne gelir. Tarladaki kadınlar, erkekler ve çocuklar ile otlayan hayvanlar ve çalışan biçerdöverler… Bu topraklar bize ne vermedi ki… Çeltik ve ayçiçeği üretiminde birinciliğimizi, buğdayda dördüncülüğümüzü unutmayalım. Ve tabii ki, üretilen diğer ürünler… Çiftçilerimizin mücadelesini, sıkıntılarını görmek, yanlarında olmak istedik. Bugün burada bu sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum”

Artan mazot, gübre ve sulama maliyetlerine rağmen üretimden vazgeçmeyen Edirneli çiftçileri minnettarlığını sunan Başkan Gencan Akın, konuşmasına şu sözlerle devam etti;

“Edirne’mizin tarımsal potansiyeline inanıyoruz. Bu nedenle, çiftçilerimize destek olmak için “Edirne Belediyesi Üretici Destek Kartları”nı hayata geçiriyoruz. Bugün, çiftçilerimizin desteklenmesi, tarımsal birlik ve beraberliğimizin sağlanması için bir fırsat olarak görüyoruz. Kadın çiftçilerimize özel bir selam gönderiyorum. Emekleriniz için size minnettarız. Hep birlikte daha güzel işler yapacağız. Her bir çiftçimize, her bir üreticimize tekrar teşekkür ediyor, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü kutluyorum. İyi ki varsınız, başımızın tacısınız ”

Şehirdeki tüm tarım kuruluşlarının katıldığı etkinlik, Edirne Belediyesi Roman Dansları Topluluğu gösterileri ile devam etti. Başkan Gencan Akın, kent tarımına katkı sunan tarımsal kuruluşlara teşekkür plaketlerini sundu.
Ardından Edirneli çiftçilere, mazot, yem, gübre ve ilaç desteğini içeren “Edirne Belediyesi Destek Kartları” Başkan Gencan Akın, tarafından bizzat takdim edildi.

Bu desteğin kendilerine ilaç gibi geleceğini belirten çiftçiler ise, Başkan Gencan Akın’a teşekkürlerini ve hediyelerini sundu.

14 Mayıs Çiftçiler Günü kutlama etkinlikleri, katkı sunan özel sektör temsilcilerine plaketlerinin verilmesi ile son buldu.

AdminAdmin