YEREL
Giriş Tarihi : 15-03-2024 09:27   Güncelleme : 19-03-2024 18:05

ALTUNHAN KAPIKULE’DE PSİKOLOJİK ŞİDDET GÖRDÜK

643. Kırkpınar Ağası Mustafa Altuhnan, geçtiğimiz günlerde Kapıkule Gümrük Kapısından giriş yaparken gümrük personelinin haksız müdahalesiyle karşı karşıya kaldıklarını ve saatlerce Sınır kapısında bekletildiğini ve psikolojik şiddetin şiddet yaşadıklarını söyledi.

ALTUNHAN KAPIKULE’DE PSİKOLOJİK ŞİDDET GÖRDÜK

Geçtiğimiz Günlerde Yurtdışından Türkiye’ye  giriş yaptığı sırada Kapıkule Sınır kapısında görevli memur ile yaşadığı mağduriyete dikkat çeken Altunhan; “Gümrükte aracım aranırken bize sert ve gereksiz davranışlarda bulunuldu. Adeta psikolojik şiddet yaşadık. Orada kamera görüntüleri de mevcut. Bu yaşadığımız mağduriyet üzerine hukuki süreci başlatacağız.” dedi.

Eski Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan, Kapıkule’de yaşadığı sorunu basın mensuplarıyla paylaşarak iş ortağı İvelina Angelova ile birlikte Türkiye girişinde bir memurun kendisine zor anlar yaşattığını ifade ederek, savcılığa şikâyet edeceğini söyledi.

Altunhan yaşadığı mağduriyeti anlatarak açıklamasında;  “Kapıkule’de bir olay yaşadık. Bende bunu basın toplantısı ile anlatmak istedim. Anlatmazsanız suçlu siz kalırsınız. Yalan söylemeye gerek duymam. Bizim orada olayımız polis memuru kardeşimize başladı. Bana ters davrandı. Bende kibar şekilde demokratik şekilde kendimi anlattım. Herkes biliyor onun yanlış olduğunu. Bugüne kadar biraz kameraya yaklaşır mısınız diyorlardı. Bende yaklaşıyorum. Bu kardeşimle problem yaşadık. Sonra daha donanımlı bir polis geldi. Daha güzel ve kibar anlattı. Bende onun her talep ettiği şeyi yaptım. Tabi aşağı indik daha büyük kabus bekliyormuş bizi. Gümrük kısım muhafaza amiri arkadaş eller arkada 7 köyün ağası gibi. İndirtin bunun valizlerini dedi. Benim iş ortağım ve asistanım İvelina Hanım yanımda kendisi de gerçek bir iş kadını. Bunlar genç bir kadın havalı havalı geziyor diye yorumluyor. Benim hava atmaya ihtiyacım yok. O arkadaş öyle bir canavar kesildi ki. İvelina Hanım valizime bayan memurlar baksın dedi, o arkadaşta biz bakacağız dedi. İvelina hanımda sinirlendi yapmayın diyerek. Sonra o amir alın bu kadını üst araması yapın dedi. Orada namusuyla çalışan herkes onların bu olayla alakası yok. Ben çürük elmaları deşifre etmek istiyorum. Bizden 1 gün öncede Edirneli iyi bir iş adamının hanımın yanında aynı olay olmuş. Ben bu memleketin çocuğuyum, benim gümrük kapımda böyle olaylar istemem. Edirne’min isminin bu şekilde çıkmasını hiç istemem. Ama ben bu açıklamayı yapmasam Emniyet müdürü diyecek ki Mustafa Altunhan artistlik yaptı ondan oldu derler” dedi.


“Görüntüler bize şahitlik edecek.”

Gümrükteki kamera görüntüleri ile hukuki süreç başlayacaklarını, şehrin en üst yetkililerin in bu görüntüleri izlemesi gerektiğini kaydeden Altunhan “Orada yanlış yapılanı görenlerde sesiz kalıyor bu da yanlış. Burada devletin terbiyesi olması lazım. Burada bana yanlış yaptınız diyecek biri de yok. Yanlışı yapan kısım amiri olduğu için seste çıkarabilen olmadı. Bu arkadaş elleri arkada köy ağası gibi geldi. Sen kısım amirisin yakışır mı bir amire. Memurlarına alın lan bunu buradan diyor. Nerede yetiştiniz siz? Ben Yıllardan beri gider gelirim böyle bir şey görmedim. Namuslu suçsuz memurları ayrı bir yerde. Ama hala bu devirde böyle magandalar olmasına güldüm. Ve orada bir bayan memur İvelina Hanım’a küfür ederek çık git bu ülkeden demişler. Bayanın valizini bayan memur açsın. Bu kadar naziklik yok mu? Gümrükten görüntüleri izleyeceğiz avukat arkadaşlarımız hazırlanıyor. Orada herkes birbirini kolluyor, kimse şahitlik etmez bize. Görüntüler bize şahitlik edecek. Bütün gümrük oraya toplandı. Cani biri olsa o kadar toplanmaz. Ne gerek var bu kadar şova? Orada kameralar her şeyi gösteriyor. Şehrimizin yetkilileri izledin görsün, o kısım amiri in egosunu ve bize sataşmasını görsünler. O kısım amiri in bizle muhatap olmaması bile gerekiyor. Psikolojik şiddetin ağa babasını gördük” dedi.

AdminAdmin