YEREL
Giriş Tarihi : 04-04-2023 23:22   Güncelleme : 24-04-2023 18:07

YENİ MECLİS ÜYELERİ GÖREVE BAŞLADI

Edirne Belediyesi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nda Milletvekilliği aday adaylığı için meclis üyeliğinden istifa eden Meclis Üyeleri’nin yerlerine yedek listede bulunan isimler Belediye Meclis Üyesi olarak göreve başladı.

YENİ MECLİS ÜYELERİ GÖREVE BAŞLADI

İstifaların ardından Edirne Belediyesi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nda 1 yıl boyunca görev yapacak olan komisyon ve encümen üyelerinin seçimleri gerçekleştirildi. Ayrıca Gürkan, toplantı sonrasında Belediye Meclisi’ne yeni katılan üyelere rozet takdim etti. Edirne Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda toplamda 22 madde görüşülerek, karara bağlandı.

Toplantı öncesinde söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bildiğiniz gibi genel seçimler nedeniyle aramazdan ayrılan arkadaşlarımız oldu, aramıza yeni katılan arkadaşlarım oldu. Aramızdan ayrılan arkadaşlarıma tüm partilerden hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum. Her siyasi parti kendi kararını verecek, kendince en iyi listeyi yapmaya çalışacak. Bu mecliste görev yapan arkadaşlarımızı daha güzel yerlerde görmek bizi de mutlu eder” dedi.
Meclise yeni katılan üyelere başarılar dileyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra yeni gelen meclis üyelerine tek tek söz verdi. CHP’den meclis üyeliğine gelen Serkan Liznak, Edirne’ye hizmet etmeye hazır olduklarını söyledi.
Yine İYİ Parti’den meclis üyesi olan Çağlar Karabıçak da “Yedeklerdendim, istifalardan dolayı meclis üyeliği görevine geldim. Edirne’miz ve hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
AK Parti’den Meclis Üyeliğine gelen Serpil Şinikçi de kendini tanıtarak, yeni görevinin partisi ve kenti için hayırlı olmasını diledi. 

MHP’den Meclis Üyeliğine gelen Murat Polat da kendisine bu görevi layık gören Edirne halkına teşekkür ederek, başarılı hizmetlerde bulunmaya çalışacaklarını söyledi.

CHP’den Meclis Üyeliğine gelen Olcay Bakkalcı da kendisini tanıtarak, “Meclise yeni katılan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnşallah hizmet süremiz boyunca Edirne’miz için daha da fazla faydalı nasıl olacağını araştırarak, bu şekilde devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı işinde kullanılmak üzere ek maliyetinin tamamı için SUKAP ödeneği kapsamında İller Bankası A.Ş'den 30 milyon TL. ek kredi kullanılması, İller Bankası A.Ş.'den temin edilecek kredi için 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 68. maddesinin (d) bendinde belirlenen toplam borç stoku limitine uyma şartı aranmaksızın 5393 sayılı Belediye Kanunu'ndaki koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Edime Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yetkilendirilmesi konusu mecliste görüşülen konular arasında yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin Edirne tarihinin ilk atık su arıtma tesis olduğunu söyledi. Tesisin 3 Mart’ta işletmeye açıldığını belirten Gürkan, “O tarihte, 2017 yılında ihale yetkisini İller Bankası’na vermiştik. Projeyi İller Bankası yaptı. İhalesini de İller Bankası yaptı. 27 milyon 800 bin TL ihale bedeli vardı. Fora kazık zeminden dolayı İller Bankası bir ihale daha yaptı. 5 Haziran 2018’de temelini atmıştık, 3 Mart 2023’te de açılışını yaptık. Bu 30 milyon da İller Bankası tarafından bir kredi istediği, talebi. Bizim talebimiz değil. Sözleşme gereği yapan firma açılıştan sonra 1 yıl süreyle tesisi çalıştırmak zorunda. Bu 30 milyon da tümü kullanılır mı kullanılmaz mı? Bilmiyorum, 1 yıllık işletme maliyeti artı işle ilgili fiyat farkları çıkarsa o fiyat farklarını karşılamak üzere. İller Bankasının bize başvurusu ile talep ettiğimiz bir kredi” ifadelerine yer verdi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

BAŞARILI SPORCU ÖDÜLLENDİRİLDİ

Daha sonra Türkiye Arena Kısa Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası'nda 200 metre kelebek ve 400 metre karışık stillerde şampiyon olan Beyza Işık’ın tam altınla ödüllendirilmesi Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Beyza Işık’ın da Edirne’yi gururlandıran isimlerin arasında yer aldığına dikkat çeken Gürkan, “9 yıldır uyguladığımız gibi gerek bireysel gerekse takım olarak ulusal ve uluslararası alanda birinci olan evlatlarımıza, örnek olmaları ve spora teşvik etmeleri amacıyla böyle bir hediye veriyoruz. Oylarınıza sunuyorum” dedi. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

KIDEM TAZMİNATLARI İÇİN KREDİ KULLANILACAK

Belediye işçi personeli ve Edime Belediyesi Personel Anonim Şirketi bünyesinde çalışan ve 696 sayılı KHK gereği işçi statüsünde çalışan personele Kıdem Tazminatı ödenebilmesi için kredi kullanılması, krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Edime Belediye Başkanı Recep Gürkan’da yetki verilmesi maddesi de görüşülen bir diğer madde oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “EYT nedeniyle 60 civarında personelimiz emeklilik dilekçesi verdi. Bu bizim yasal hakkımız. Kasamızda paramız var bu parayı kullanmak istemiyoruz. Uzun vadeli ve düşük faizli İller Bankası bütün belediyelere kredi veriyor, herkes de kullanıyor. EYT’den emekli olan arkadaşlarımızın kıdem tazminatlarını ödemek için 20 milyon TL kredi kullanıyoruz” diye konuştu. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

GENCAN, “BU KÜRSÜLERDE DAHA ÇOK KADIN BELEDİYE BAŞKANI DAHA ÇOK MİLLETVEKİLİ GÖRMEK İSTİYORUZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kanun gereği Faaliyet Raporu’nun oylanması öncesinde yerini 1. Başkan Vekili Filiz Gencan Akın’a bıraktı. Filiz Gencan Akın, 3 Nisan 1930’da Türk Kadınına Belediye Seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 93. yıl dönümünü kutlayarak, Edirne’de milletvekili aday adayı olan tüm kadınlara da başarılar diledi. Akın, “Siyasetten bağımsız, amasız - fakatsız kadın hakları mücadelesini destekleyen İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe girmesi için mücadele edecek tüm kadınlarımızı canı gönülden destekliyorum. Tüm siyasi partilerin aday listesini belirlerken, kadın adaylara öncelik vereceğini düşünüyorum. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte bu ülkenin kadın aklı ve vicdanına ne kadar ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. Temsilde adaletin sağlanması için artık biz bu kürsülerde daha çok kadın belediye başkanı daha çok milletvekili görmek istiyoruz. Çünkü biz bu kürsülere yakışıyoruz” dedi. Faaliyet raporu da oy birliğiyle kabul edildi.

1 YIL SÜREYLE GÖREV YAPACAKLAR

Daha sonra 1 yıl süre ile görev yapacak olan Sokak ve Cadde Komisyon Üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Yapılan açık oylama ile Cenk Benakman, Nuray Yılmaz Geldi, Serpil Şinikçi Sokak ve Cadde Komisyonu Üyeliğine seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna Ali Şükrü Atamgüç, Engin Yağçılar, Engin Makak; Ulaşım Komisyonuna Filiz Gencan Akın, Olcay Bakkalcı, Pınar Ersaçmış; İmar Komisyonuna Ali Yazıcı, Semih Çınar, İsmail Taşdemir seçildi.

Encümen Üyeliği için gizli oylama yapıldı. Yapılan oylamada Ayhan Murat Dursunoğlu, Emine Kahyalar, Ergün Dönmez 1 yıl süre ile Encümen Üyeliğine seçildi.
Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için yapılan seçimde bu göreve AK Parti’den Mehmet Çapoğlu seçildi.
Belediye Meclis Katipliği yedek üyeliğine ise 1 yıl süre ile Abdullah Yeşen seçildi.
Gürkan, daha sonra Meclise yeni katılan Belediye Meclis Üyeleri Serkan Liznak, Olcay Bakkalcı, Serpil Şinikçi, Çağlar Karabıçak ve Murat Polat’a “Hoş geldiniz” diyerek, rozet takdim etti.

AdminAdmin