YEREL
Giriş Tarihi : 17-08-2023 02:02   Güncelleme : 06-03-2024 02:38

“Çiftçi TMO’dan gelecek buğday paralarını bekliyor”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Hasan Hakan Şahin yaptığı açıklamada; “Gün aşırı zama alışan çiftçiyi zor günler beklerken TMO’ya malını satan çiftçinin 30 günü aşan sürelerde paraları yavaş yavaş ödenmeye başladı.

“Çiftçi TMO’dan gelecek buğday paralarını bekliyor”

 Bazı üreticilerin ise 30 gün içerisinde ödenmesi gereken paraları hala hesaplarına yatmadı. Ödeme işlemlerinde ciddi sıkıntılar mevcut. Örneğin ben TMO ‘ya 10 Temmuz da buğday verdim paramın yatmasını bekliyorum. Ne zaman yatar bilemiyorum. Ama şunu çok iyi biliyorum bu süre zarfında alacağım buğday parası eridi. 10 Temmuz da mazot yaklaşık 25 lira seviyelerinde idi. Bugün ise 39 lira. Benim üretici olarak litre başında 14 lira sadece mazottan kaybım var.

Gübre , ilaç ve alacağım ekipmandaki artışı hesaba katmıyorum bile. Yazık değil mi bu çiftçiye ? Böyle Tarım politikası olmaz , bu şekilde bu çiftçi ayakta kalamaz. Acilen mazot , gübre ve ürün destekleri ciddi oranda arttırılarak çiftçinin önü açılmalıdır. İktidar partisinin milletvekili Sayın Aksal genel seçimlerden hemen sonra yerel seçim çalışmalarına başladıklarını beyan edip öncelikli hedeflerinin Edirne merkez ve Uzunköprü belediyeleri olduğunu beyan etmiş. Kıymetli vekilimiz tarım kenti Edirnemizin çiftçilerinin sorunları ile ilgilense , 7.500 lira emekli maaşı alan insanlarımızın geçim dertlerine çözüm üretse , Edirne’de kontrolsüz artan kira ve emlak fiyatlarının üzerinde dursa , yaklaşan eğitim öğretim yılı öncesi gelecek öğrencilerin barınma , yurt ve geri ödemesiz burs imkanı hakkında çözüm yolları geliştirse Edirneliler olarak çok seviniriz. Üretime küsen her çiftçi tarlasını satmak durumda kalıyor. Maalesef ki bu tarlalar kim olduğunu bilmediğimiz 3. kişiler tarafından satın alınıyor. Eskiden olsa köy içerisinde satılan tarla bir komşu tarafından rahatlıkla alınırdı. Şİmdi dedenizden kalan tarla hele ki mahkeme yolu ile satıştaysa vay halinize. Çantacı diye tabir edilen simsarlardan size sıra bile gelmez. Çiftçinin sesini duyan olmaz. Çiftçi alışık zaten Vurun abalıya.” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin