Mustafa Altunhan Otobüsle Adalet Arıyor

Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, firmasına ait iki katlı otobüsle Edirne Adliye Sarayı önüne gelerek “Bir firmaya Edirne’nin içinde şehirler arası yolcu taşımak için kalkış izni verildi.

YEREL - 10-09-2022 00:11

Mustafa Altunhan Otobüsle Adalet Arıyor

Şu anda Edirne’de çok büyük haksızlık ve adaletsizlik yaşanıyor. Otobüsümle Edirne Adliye Sarayı önüne gelerek Adalet Arıyorum. Son zamandaki zamlar, işlerin azlığı ve bu korsan firmaların yasal olmayan taşımacılığı nedeniyle  25 otobüsümüzü trafikten çekmek zorunda kaldık. Bakın arkadaşlar her otobüsümüzde 10-15 tana kadar haciz var. Böyle korsan araçlar araya girince bizim ekmeğimize kan doğruyorlar” Dedi.

Edirne Adliye Sarayı önünden basın mensupları ile birlikte Otogara giden Altunhan burada düzenlediği basın toplantısında; “Bir firmaya Edirne’nin içinde şehirler arası yolcu taşımak için kalkış izni verildi.  Otogardaki otobüsçüleri, minibüsçüleri, taksicileri, otogar esnafını hiç kimse düşünmüyor mu? Bunlar insan değil mi? Bunların çoluk çocukları yok mu?  Çok büyük yanlışlıklar yapılıyor. Hakkımızı arıyoruz. Otobüsle adalete arıyoruz. Şu anda Edirne’de çok büyük haksızlık ve adaletsizlik yaşanıyor. Bunun sorumluları kimse bir an önce ortaya çıkmalıdır. Böyle bir şey Türkiye’de ve bu memlekette daha görülmedi.  Devlet baba nasıl böyle bir hata yapar.  Devlete biz baba diyoruz. Devlet bizim babamızdır. Devlet baba herkese eşit davranmak zorundadır. “dedi.

 

“AYNII İMKANLARI BANA DA TANIRLARSA  10 MİLYON LİRA ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA BAĞIŞ YAPACAĞIM”

Edirne Merkezden şehirler arası yolcu taşıma izni verildiği iddia edilen firmaya tanınan imkanların kendisine de  verilmesi halinde  10 milyon lira Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışta bulunacağını ifade eden Altunhan; “Bana Edirne’nin merkezinde yeter ki bir kalkış yeri göstersinler, Bana da aynı imkanlar tanınsa, size samimi olarak söylüyorum 10 milyon lira hemen Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışta bulunacağım.  Şehir merkezinden yolcu taşıma izni verilen firma şehirlerarası yolcu taşıyacak. Bakın adı geçen firma yasal olarak Silivri’den öteye gidemez. Ama Beylikdüzü’ne kadar yolcu taşıyor. Herkes te buna göz yumuyor. Neyin karşılığında bunlara göz yumuluyor.  Bakın Slivri’de de, Edirne’de de her yerde polis var. Polisimiz isterse bu sahtekârlığı anında ortaya çıkarır.” Dedi.

 

Edirne’nin Fetö ve Teröristlerin geçiş yolu olduğunu da söyleyen Altunhan; “İstanbul’dan bir yolcu bu araca binip hiçbir kontrol noktasına takılmadan şehir merkezine kadar kolaylıkla gelmiş olacak. Yada alkol alıp şoförü yola da çıkabilir. Bunun hesabını kim verecek. Bakın bizim Otogarımızda trafik kontrol noktası var. Otogardan çıkan ve Otogara giren her araç denetlenir. Şoförler yola çıkarken Alkol kontrolü yapılır, Ehliyeti kontrol edilir, kaç km yol yaptığı kontrol edilir.  Burası güvenli bir otogar. Buradan yetkililere sesleniyorum. Şehir merkezinden yolcu taşımak için izin verdiğiniz araçlarda yarın öbür gün Allah korusun bir kaza olursa bunun hesabını kim ödeyecek. Bakın bu firmanın Otogarda da yeri var. Hem otogardan hem de Edirne merkezinden yolcu taşıyorlar. Bu firma ile ilgili daha önceki mevzumuz bizim firmamızı gasp etmişlerdi. Bununla ilgili yasal süreç devam ediyor.  Durum bundan ibarettir. ” Dedi.

“MAĞDURİYETİM GİDERİLMEZ SE OTOBÜSÜMLE ANKARAYA KADAR GİDECEĞİM”

Mağduriyetinin giderilmemesi halinde  Otobüsün içinde yatacağını ve otobüsüyle  Emniyet, Valilik, Adliye binası önünde sesini duyurmaya çalışacağını ifade eden Altunhan; “Sesimizi duyan olmazsa “Adalet arıyorum” yazılarıyla giydirilmiş otobüslerimizle Ankara’ya Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne gideceğim. Bu adaleti sadece kendim için değil, bu otogarda hizmet veren bütün esnafımız için istiyorum. ” Dedi.  

 

“BİZİM EKMEĞİMİZE KAN DOĞRUYORLAR”

Otogarda hizmet veren kendi firmasına ait 25 Otobüsün plakasını sökerek trafikten çektiğini ifade eden Altunhan; “Son zamandaki zamlar, işlerin azlığı ve bu korsan firmaların taşımacılığı nedeniyle  25 otobüsümüzü trafikten çekmek zorunda kaldık. Bakın arkadaşlar her otobüsümüzde 10-15 tana kadar haciz var. Böyle korsan araçlar araya girince bizim ekmeğimize kan doğruyorlar.” Dedi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kuvayımilliye Bulvarı törenle açıldı

Kuvayımilliye Bulvarı törenle açıldı

21-03-2024 - YEREL

Edirne'de Uluslararası 5. Yüzme Kupası Düzenlenecek

Edirne'de Uluslararası 5. Yüzme Kupası Düzenlenecek

21-03-2024 - YEREL