Benzine ve motorine gece yarısı zam

Uluslararası petrol fiyatlarındaki artışa ve döviz kurundaki dalgalanmaya bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki yüksek seyir sürüyor. Bu gece itibarıyla yapılan zamla İstanbul'da benzin ve motorinin litresi ortalama 43 lira seviyesinin üstüne çıktı.

EKONOMİ - 20-03-2024 03:03

Benzine ve motorine gece yarısı zam

Benzinde 1 lira 50 kuruş, motorinde ise 1 lira 30 kuruşluk fiyat artışı yaşandı. Geçtiğimiz hafta da benzine 1 lira 53 kuruş, motorine ise 1 lira 10 kuruş zam yapılmıştı

Benzine ve motorine gece yarısı zam

BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI NE KADAR?
Bu geceki zamla birlikte İstanbul'da benzinin fiyatı 43 lira 44 TL oldu, motorinin fiyatı ise 43 lira 2 kuruş oldu. Öte yandan Ankara'da ise benzin fiyatı 44 lira 20 kuruş, motorin fiyatı ise 43 lira 84 kuruşa yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatının bulunması yöntemi kullanılarak hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı bulunuyor. Hesaplama sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre değişiklik gösterebiliyor.

 

Kaynak: Haberler.com

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
HÜKÜMETİN İLK TEKLİFİ MEMURU MEMNUN ETMEDİ

HÜKÜMETİN İLK TEKLİFİ MEMURU MEMNUN ETMEDİ

17-08-2023 - EKONOMİ

ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK BORCUNA 5 YIL FAİZSİZ ÖDEME İMKANI

ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK BORCUNA 5 YIL FAİZSİZ ÖDEME İMKANI

29-09-2022 - EKONOMİ