ARI VE ARI ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Edirne Belediyesi, Edirne İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile birlikte Üretici Kadınlar Pazarı üyelerine Arı ve Arı Ürünlerinde Gıda Güvenliği konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

YEREL - 22-09-2022 19:01

ARI VE ARI ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda düzenlenen Arı ve Arı Ürünlerinde Gıda Güvenliği konulu bilgilendirme toplantısına üretici kadınların yanı sıra Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve Edirne İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Altınordu katıldı.

Edirne Belediyesi olarak, üreticilere her konuda destek olduklarını belirten Tanrıkulu, “Bizler de Başta Belediye Başkanımız Recep Gürkan olmak üzere; Edirne Belediyesi olarak özellikle pandemi sürecinin başından itibaren üretici ve üretici birliklerimize yoğun şekilde destek olmaya başladık. Bu çalışmalarımız kapsamında özellikle köylerde ve kırsalda çalışan kadınlarımızın üretime katılmaları, kaliteli üretim yapmaları ve ürettiklerini ticarete dönüştürecekleri bir pazar bulmaları konusunda desteğimizi sürdürüyoruz. Üretimin sadece tek yönlü bir olgu olmadığını çok iyi bilerek, üreten kadınlarımızın ürünlerini pazarlayabileceği, zabıtalarımız, gıda mühendislerimiz ve gıda teknikerlerimiz ile de yoğun şekilde desteklediğimiz Üretici Kadınlar Pazarı’nı oluşturduk” dedi.

Bu yolla tüketici ve üreticiyi bir araya getirdiklerini aktaran Tanrıkulu, halkımızın hem ürünlere aracısız ve ucuza ulaştığına, hem de üreticinin kazancının aracılara gitmediğini söyledi.

Tanrıkulu sözlerine “Şimdi bal için aynı kapsamda bir projeye başlangıç yapıyoruz. Balın ne kadar değerli bir besin olduğunu çok ama çok iyi biliyoruz. Kırsalda üretim yapan üreticilerimize bal üretimi için gerekli bilgiyi sağlayacağız ve Üretici Pazarımızda üretilen balın satılmasına ön ayak olacağız” diyerek son verdi.

Etkinlikte konuşan Edirne İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Altınordu arıcılığın gelişmesi adına Edirne’de önemli çalışmalarda bulunduklarını, Edirne Belediyesinin de bu konuda kendilerinden bilgi istemesinin kendileri için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Konuşmasında arıcılığın sadece bal üreten kişilere maddi gelir sağlamadığını belirten Altınordu, arı kovanı bulunan bölgelerde bitkisel üretimde de büyük oranlarda artış sağlandığını, Üretici Kadınlar Pazarında arıcılık yapmak isteyen üyelerin tamamına teorik, bilimsel ve uygulamalı olarak bilgi akışını sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kuvayımilliye Bulvarı törenle açıldı

Kuvayımilliye Bulvarı törenle açıldı

21-03-2024 - YEREL

Edirne'de Uluslararası 5. Yüzme Kupası Düzenlenecek

Edirne'de Uluslararası 5. Yüzme Kupası Düzenlenecek

21-03-2024 - YEREL